Markant udvikling i både priser, handler og fremvisninger. 135 procent flere sommerhussalg i december - lejlighedspriserne stiger mest på et år. Overblik med tre vigtige strømpile for boligmarkedet hver måned samlet i ét indeks for hele landet og regionerne

Efter en længere pause på grund af dataomlægning er Home Prisindeks tilbage som et månedligt Home Boligbrief udvidet med såvel handelsaktivitet som fremvisninger.

Home Boligbrief, der udarbejdes og udsendes i samarbejde med Danske Banks økonomer på baggrund af handlerne i Home-kædens 179 butikker, understreger i premiereudgaven med data til og med december 2020 en markant udvikling det seneste år.

Udviklingen fra november til december viser fremgang på landsplan i både priser, handler og fremvisninger.

- Mest markante er sommerhusene – endnu engang – med næsten 18 procent flere fremvisninger og over 40 procent flere handler end i november. Selv priserne præsterer en lille fremgang i årets sidste måned, der ellers plejer at være en måned på absolut vågeblus for sommerhussalgets vedkommende. En absolut atypisk afslutning på et absolut bemærkelsesværdigt år for sommerhussalget, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

Home Boligbrief viser også udviklingen det seneste år. Blandt andet, at denne december bød på cirka 135 procent flere sommerhussalg end for 1 år siden.

Ejerlejlighederne, som faktisk blev ramt hårdest, da corona kom til Danmark, er kommet sig og præsterer den største prisstigning fra december 2019 til december 2020 på næsten 10 procent højere salgspriser på baggrund af cirka 37 procent flere handler.

- Det vidner om et stærkt comeback til lejlighederne, og det ser også ud til flere lejlighedshandler de kommende måneder, fastslår Homes markedsanalytiker og peger på hele 82 procent flere fremvisninger af lejligheder i december sammenlignet med samme måned for 1 år siden, siger Henrik Hauthorn Jensen.

- Fremvisningerne har betydning, fordi de typisk ligger 1-2 måneder før, vi kan registrere handlerne, og dermed er en tidlig indikator for antallet af handler i pipeline, siger han.

Den regionale udvikling
I Region Hovedstaden var der faktisk en endnu større fremgang i antallet af fremvisninger af lejligheder på næsten 97 procent, viser Home Boligbrief, der har regionale tal for huse og lejligheder i Hovedstaden samt for huse i de øvrige 4 regioner.

Her kan man blandt andet se, at Region Nordjylland udmærker sig. Der var i december næsten 63 procent flere hushandler end i december året før, 59,5 procent flere fremvisninger og en stigning i salgspriserne på hele 15,8 procent.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

De øvrige regioner byder generelt også på markant fremgang på alle målepunkter. Dog ses der en vis opbremsning i markedet for villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden sidst på året.

Antallet af handler er således faldet med 4,4 procent fra november til december, lige som priserne knap holder skindet på næsen i december med et lille fald på 0,2 procent.

- Det er for tidligt at sige, om huspriserne i Region Hovedstaden har nået en foreløbig top; det må de kommende måneder vise, siger Henrik Hauthorn Jensen.

I december lå hovedstadens huspriser 5,7 procent højere end for 1 år siden.

En forklaring på det lavere salgsgear kan også findes i, at udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet allermest i regionen, med knap 40 procent færre boliger til salg end for et år siden, viser tal fra Boligsiden.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland