I alt 2.750 kvm med 215 sovekupeer i en tidligere detail- og streetfood-arkade på Vesterbrogade, der er udviklet og omdannet i fællesskab mellem nordiske ejendomsinnovator NREP og det københavnske designstudie Spacon & X.

Cityhub Copenhagen åbner for gæster 8. oktober 2020 i en bygning, der på grund af sin mørke dybde ikke har kunnet lykkes med hverken detailhandel eller streetfood. NREP og arkitekterne fra Werk har på baggrund af Spacon & Xs CityHub-design sammen skabt løsningen med det hollandske hotelkoncept.

NREPs investeringschef Toke Clausen fortæller, at NREP så mulighederne i bygningen for CityHub-konceptet og fik en aftale på plads med de hollandske ejere.

- Den mørke dybde kunne ikke fungere for detailhandel og streetfood, men vi forstod, at den ville være ideel til CityHubs ide med de såkaldte hubs eller kupeer samt et loungeareal og forskellige fællesfaciliteter. Det har Werk smukt forløst, siger han.

Grundlægger og arkitekt MAA Thomas Kock fra Werk, forklarer at det har været en super interessant opgave at konvertere det tidligere Westmarket til et nyt og legende hotelkoncept, som nu gør det muligt at bo super kompakt midt på det hippeste Vesterbro.

- At vende en yderst vanskelig og mangeårig udfordring til et nyt potentiale er en sand fornøjelse. Og så glæder det mig, at fællesskabet er prioriteret højt - det er godt for de rejsende og ikke mindst for byen, siger Thomas Kock.

Alternative hotelprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes d. 18. november 2020.

Hotelkoncept målrettet unge fællesskaber
CityHub medstifter Pieter van Tilburg har længe set frem til åbningen i det attraktive og ungdommelige Vesterbro.

- CityHub Copenhagen bliver vores hidtil største og samtidig det første uden for Holland og markerer dermed en milepæl i vores ambition om international ekspansion. København og ikke mindst Vesterbro er kendt som pionerer inden for design og for sin evne til gæstfrihed, og vi ser placeringen som et perfekt match for vores brand, siger han.

CityHubs er især målrettet de unge generationer, ikke mindst ved at de traditionelle hotelværelser er erstattet med små private sovekupeer kaldet "hubs", som udelukkende indeholder en seng og lidt opbevaringsplads. Til gengæld bliver der masser af plads til de unikke fællesfaciliteter fra sauna samt bade- og toiletrum til lounges og bar.

- Vi har stået for udviklingen af CityHubs rumlige identitet i form af indretning og udformning af fællesområderne. Sammen med Werk arkitekter har vi udarbejdet den særlige rumlige organisering og dimensionerne i CityHub, der giver plads til, at gæsterne kan vælge mellem et fællesskabsorienteret eller mere privat ophold, siger Nikoline Dyrup Carlsen, fra Spacon & X, der står bag design-konceptet.

CityHub Copenhagen indeholder ialt 215 Hubs og er i øvrigt gennemsyret af digitale løsninger. Blandt andet kan man gennem CityHubs app kan styre musik og lysstyrke og -farver og dermed skabe sin egen helt personlig stemning.

Hotelkæden, der åbnede første gang i Amsterdam i 2015, og siden i 2018 i Rotterdam, planlægger at ekspandere til i første omgang 10 europæiske storbyer med København som første på listen.

NREP købte i slutningen af 2018 selskabet WestMarket A/S, som ejer ejendommen på Vesterbrogade 97B. CityHub har underskrevet en 25-årig lejekontrakt med NREP.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS