Et nybygget busdepot bliver hjemsted for de 29 elbusser, når de begynder at køre i Esbjerg. På Kattegatvej går byggeriet nu i gang, og det skal stå færdigt til december 2021.

I konkurrence med 4 andre firmaer vandt K.G. Hansen og Sønner i begyndelsen af november 2020 udbuddet om at opføre et nyt busdepot i Esbjerg. Cowi har fungeret som rådgiver på projektet, som indeholder de nødvendige lade-faciliteter til de kommende elbusser i byen.

Busdepotet indeholder 46 busholdepladser, og heraf optager de nye elbusser 29 pladser, mens der også bliver plads til 6 regionale busser. Chaufførerne kan se frem til nyindrettede omklædnings- og pausefaciliteter.

Billund de store projekter. Konferencen afholdes den 3. marts 2021.

- Det er et kæmpe skridt for den kollektive trafik i Esbjerg og den grønne omstilling, at der nu bygges dedikerede faciliteter til de nye elbusser, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Sammen med udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen og administrerende direktør for Sydtrafik, Lars Berg, tog Jesper Frost Rasmussen den 23. november 2020 det første spadestik til det nye busdepot.

Det samlede busdepot koster 42 millioner kr. at opføre. Det er vurderingen, at Esbjerg Kommune ved selv at bygge anlægget, reducerer risikoen for busoperatørerne, og dermed holdes prisen på busdriften nede.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS