Et projekt med etageboliger i 2-3 etager i et område kaldet "Maiboms Have" i Klarup er på tegnebrættet.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg skal den 3. december 2020 tage stilling til, om der skal sættes gang i en fordebat på 4 uger med henblik på udvikling af et 5.600 kvm stort areal i Klarup.

"Grundejer har kontaktet kommunen med ønske om igangsætning af planlægning for området. For at kunne udvikle det pågældende areal til etageboliger i 2-3 etager skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, da den gældende kommuneplanramme kun giver mulighed for åben/lav eller tæt/lav boligbebyggelse", fremgår det af et notat fra kommunen.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

På grunden ligger der foruden en række erhvervsejendomme en funkisvilla fra 1960 på en 4.225 kvm stor matrikel, der ifølge Tingbogen ejes af Maibom Ejendomme, som overtog ejendommen i begyndelsen af januar 2018 for 3,5 millioner kr.

Ifølge debatmaterialet er det planen, at den kommende boligbebyggelse skal bygge videre på funkis-arkitekturen fra den eksisterende villa.

En kommende lokalplan forventes at blive sendt i offentlig høring i 8 uger i løbet af 2021. Det forventes, at lokalplanen kan godkendes endeligt i slutningen af 2021.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032