På torsdag den 22. marts 2018 indvies det nye besøgscenter ved Hammershus. Arkitema Architects har fungeret som totalrådgiver på opgaven, der er udarbejdet i samarbejde med underrådgiverne Arkitema Landskab, Professor Christoffer Harlang og Wissenberg Rådgivende Ingeniør.

På en skråning overfor Nordeuropas største slotsruin, Hammershus, har et nyt besøgscenter lagt sig ind i klipperne og om få dage bliver det åbnet for publikum efter næsten 5 års arbejde. Besøgscentret har haft et budget på 45 millioner kr.

- Det har været en utrolig spændende opgave, hvor vi har haft en bunden opgave og nogle meget klare linjer. Vi har valgt at tegne et center, hvor vi har brugt nogle eksklusive materialer, der passer til stedet, men samtidig fokuseret på at gøre det indbydende og nede på jorden. Det skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne og hvor arkitekturen er til at forstå, fortæller senior partner Poul Schülein fra Arkitema, der har tegnet bygningen.

En af de ting som Arkitema har valgt at tegne ind i projektet er et tag, der lægger sig i forlængelse af det bakkede landskab. Dermed kan publikum ikke se besøgscentret, når de bevæger sig hen mod Hammershus. Det giver 2 umiddelbare fordele for gæsterne; dels tager bygningen ikke fokus fra hovedattraktionen og dels bliver taget et naturligt udsigtspunkt med god plads til ophold.

NB! Akustik i arkitektur. Kurset afholdes d. 31. oktober 2018.

Det lette tag gør huset åbent og gennemlyst med gode rumlige kvaliteter og lys fra begge sider. Det er udformet som en landskabelig tribune med gode sidde- og opholdsmuligheder. En offentlig plads, der giver noget tilbage til stedet ved at være til rådighed for de besøgende, og som i sagens natur er tilgængeligt årets rundt.

- Vi har med et brugbart tag valgt at vægte den landskabelige oplevelse for de besøgende meget højt, og underspille bygningens fremtoning, når de ankommer. Taget bliver derfor en naturlig del af det omkringliggende stisystem fremfor et forstyrrende element i oplevelsen. Med andre ord giver vi de besøgende mulighed for en ekstra oplevelse, som de ikke ville have fået, hvis de bare skulle gå direkte ind i et besøgscenter. Det har været vigtigt for os, at skabe et dynamisk landskabsforløb, hvor de besøgende har mange muligheder for at opleve naturen og den historiske ruin, forklarer Poul Schülein.

Besøgscentret ved Hammershus er 1.000 kvm stort og bliver indviet af Kronprinsesse Mary og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, torsdag den 22. marts 2018 klokken 13-16.



Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS