Silkeborgfirmaet Laban Arkitekter har i fællesskab med I/S Randersvej udviklet Erhvervspark Silkeborg, som er det første erhvervsbyggeri direkte ud mod den nye motorvej. Den første af 4 bygninger i projektet er udlejet til kinesisk vindmølleleverandør.

Projektet består af 2 til 4 separate 6-etagers huse på hver 2.750 kvm. Husene er tiltænkt virksomheder, der ønsker synlighed og unikke, veludnyttede rammer for arbejdspladsen. Det første hus er lejet ud, før det er bygget og står færdigt i 2017. Entreprenør på første hus er KPC.

- Der er tale om et ambitiøst og centralt beliggende erhvervsparksprojekt, som bliver et markant vartegn for den nye motorvejskorridor. Det første hus er allerede lejet ud til den kinesiske vindmølleleverandør, Envision Energy, og der er stor interesse for det næste hus. Planen er, at så snart byggeriet af første hus er fornuftigt i gang, og vi har lejere nok til det næste hus, tager vi hul på byggeriet af dette. Herfra vurderer vi tidshorisonten for det 3. hus, siger Henrik Kamp Ditlev, arkitekt og medindehaver af Laban Arkitekter.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. januar 2017.

Hvert hus er udviklet som et flerbrugerhus med fælles kantine og konferencefaciliteter på stueplan og lejemål fordelt på de 5 øvrige etager. Alle 4 facader er i brug, hvilket sikrer optimalt dagslys, uanset hvor i huset man sidder. Spildplads eksisterer ikke, og kernen i huset er udnyttet til de funktioner, der ikke kræver dagslys såsom elevator, toiletter med videre.

Envision Energy er den 2. største vindmølleleverandør i Kina og i top 10 i verden med over 1.000 ansatte. Envision Energy påtænker at fremleje dele af den bygning, som kommer til at huse virksomheden. For Envision Energy, der siden 2010 har haft sit globale innovationskontor i Silkeborg, er valget af lokalitet meget bevidst.

- Vi har et ønske om fortsat at være midt i den danske hub for vindteknologi og kunne tiltrække de bedste kapaciteter indenfor forskning og udvikling af vindmøller. Repræsentative og moderne kontorlokaler tæt på motorvejen vil understøtte vores vækst i fremtiden, siger Anders Rebsdorf, direktør for forskning- og udviklingsafdelingen i Silkeborg.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. Seminaret afholdes d. 15. september 2016.

Hos Silkeborg Kommune har man også hænderne oppe over hovedet i forhold til den nye Erhvervspark.

- Det er fantastisk, at vi før Silkeborgmotorvejen er åbnet, kan præsentere endnu et markant og toneangivende erhvervsbyggeri langs Silkeborgmotorvejen. Det er både godt for Silkeborg Kommune, lokale virksomheder og den fortsatte udvikling af Erhvervskorridoren ved Silkeborgmotorvejen. Samtidig er vi rigtig glade for, at en international virksomhed som Envision, har valgt at fortsætte sin spændende udvikling i Silkeborg, udtaler Borgmester Steen Vindum.

Erhvervspark Silkeborg er beliggende tæt ved Nørreskov Bakke, det kommende Jysk Park og den nye motorvej mellem Århus og Herning.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS