Særligt i København og Aalborg står nye lejligheder fra 2018 og derefter længere tid til salg end ældre lejligheder.

Markedet for ejerlejligheder er skrumpet det seneste år. I juni havde danskere 6.584 ejerlejligheder at vælge imellem. Det var knap 1.900 færre end for 1 år siden. Og på Frederiksberg er antallet af lejligheder til salg næsten halveret i forhold til juni 2019, mens det er faldet med cirka 30 procent i Aarhus og København.

- Det lavere udbud af ejerlejligheder i de større byer skyldes hovedsageligt 2 ting. Flere boliger tages ned fra markedet, og samtidig er der generelt lidt færre ejerlejlighedsejere, som har sat deres bolig til salg sammenlignet med juni sidste år, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På landsplan er udbudspriserne på ejerlejligheder steget 3,7 procent i forhold til juni 2019, og de står også længere tid til salg. I juni stod ejerlejligheder typisk til salg i 14 dage mere end de gjorde for 1 år siden.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

I Aalborg og København, hvor godt 30 procent af de udbudte ejerlejligheder er opført i 2018 eller derefter, står særligt nybyggede ejerlejligheder længere tid til salg. I Aalborg har nye lejligheder i gennemsnit været på markedet i næsten 400 dage. Det er mere end 3 gange så længe, som lejligheder bygget før 2018. Og det samme billede gør sig gældende i København.

- Nybyggede ejerlejligheder står i dag længere tid til salg end andre lejligheder. Og de har typisk også en højere kvm-pris og er større. I Aalborg står for eksempel en typisk nybygget ejerlejlighed på 100 kvm til salg for godt 600.000 kr. mere, end en lejlighed i samme størrelse i gennemsnit står til salg til. Det højere prisniveau gør, at markedet for ejerlejlighederne ikke er lige tilgængeligt for alle. Og de nye lejligheder må så vente lidt længere på deres nye ejere, siger Ane Arnth Jensen.

I København udbydes nybyggede lejligheder til priser på over 55.500 kr. per kvm. I Aalborg er kvm-prisen 29.700 kr. Det er henholdsvis 10 og 27 procent højere end den gennemsnitlige udbudspris.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND