I går, den 31. august 2020, afleverede hovedentreprenøren Hoffmann byggeriet af Rigspolitiets nye Uddannelsescenter Vest i Vejle til Bygningsstyrelsen.

Gårsdagens AB92-aflevering markerer en af de sidste milepæle for byggeriet af Uddannelsescenter Vest, også kaldet "Politiskolen i Vejle", der skal danne rammerne for uddannelse af politifolk i Vestdanmark.

Projektet består af en gennemgribende renovering af 2 eksisterende bygninger på 11.900 kvm, hvoraf den ene er den tidligere sygeplejeskole, samt en ny bygning på 9.800 kvm. Dertil kommer 60.000 kvm udearealer.

Projektet er opført i en hovedentreprise med entreprenørfirmaet Hoffmann i spidsen, og ERIK arkitekter som totalrådgiver med Norconsult som underrådgiver.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 5. november 2020.

- Vi er meget tilfredse med at modtage et byggeri, der leverer på overholdelse af tid, budget og ikke mindst på høj kvalitet. Vi har oplevet et stort engagement og en faglig nysgerrighed, der har bidraget til at optimere løsninger på projektet. Det er et projekt med høj kompleksitet, som vores samarbejdspartnere har haft god forståelse for, selvom mange funktioner er "første gang". Når samarbejdet er præget af tillid og transparens, så kan det lykkes. Vi ser frem til om en måneds tid at overdrage de nye, moderne faciliteter til Rigspolitiet, siger bygningsstyrelsens vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Projektchef Anders Blichfeldt, der har stået i spidsen for byggeriet for Hoffmann A/S, glæder sig over samarbejdet omkring opgavens løsning:

- Det er med megen stolthed og en stor tilfredshed, at vi i dag har kunnet aflevere et så omfattende og teknisk meget komplekst byggeri til tiden og i en meget høj kvalitet. Den samlede tidsplan har været stram, så vi har kun kunnet nå i mål, fordi der har været et fantastisk godt samarbejde om opgaven med Bygningsstyrelsen, rådgivergruppen og ikke mindst de mange fagentreprenører.

Udover at rumme auditorium, undervisningslokaler og kantine er der 100 værelser til indkvartering i forbindelse med efter- og videreuddannelse. Derudover er der flere specialfunktioner såsom skydebane, lejligheder til sporsøgning og udendørs træningsarealer. Budgettet for projektet er på 445 millioner kr.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS