Lokalplanen for et 37.000 kvm stort projekt med blandt andet hotel og kontorer fordelt på 3-18 etager behandles politisk.

Ejendomsudvikler Niels Albertsen fik vi selskabet NA Skejby for 10 år siden godkendt lokalplanen for det 30 etager høje Skytower på en grund mellem Graham Bells Vej og Randersvej ved siden af Ikea i Aarhus. Projektet blev dog ikke realiseret, og nu er et nyt projekt på den 15.000 kvm store grund på tegnebrættet.

"Lokalplanområdet åbner mulighed for ny højhusbebyggelse og udlægger området til centerformål, såsom hotel-, restaurations-, kontor- og udstillingsvirksomhed, kursus-, konference- og undervisningsformål og liberale erhverv, herunder offentlig administration, og lignende formål. Der kan desuden i mindre omfang etableres mindre butikker i bebyggelsen rettet mod hotellets gæster", fremgår det af lokalplanforslaget.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

Heraf fremgår det videre, at det maksimale bruttoetageareal ikke må overstige 37.000 kvm. Bebyggelsen skal udformes med en bygningsbase og høje bygninger i varierende højder, der omkranser et gårdrum, som integreres i bygningsbasen. Bygningsbasen bygges i 2 etager mod Skejby Nordlandsvej og i op til 4 etager mod lokalplanområdets afgræsning mod nord.

"De høje bygninger oven på basen skal forme et højt højhus mod syd og et lavt højhus mod nord. Det høje højhus mod syd vil fremstå med en bygning i op til 18 etager mod Skejby Nordlandsvej oven på bygningsbasen. Denne bygning sammenbygges med en bygning i op til 10 etager. Det lave højhus mod nord fremstår med bygninger i henholdsvis 3 og 6 etager oven på bygningsbasen", fremgår det af lokalplanforslaget.

Magistraten i Aarhus Kommune behandlede lokalplanforslaget den 29. juni 2020 med en indstilling til byrådet om, at det sendes i offentlig høring.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter