Lokalt ejendomsselskab står bag udbygning af Kirkebjerg Bydelscenter med 3.000 kvm boliger og butikker.

Et lokalplanforslag for Kirkebjerg Bydelscenter har været i offentlig høring frem til den 6. december 2021. I høringsperioden er der indkommet et høringssvar fra lokale Sino Ejendomsselskab, som ejer bydelscentret, og som i sin tid selv ønskede lokalplanen. Ejendomsselskabet ønsker, at der kan være flere anvendelsesmuligheder end kun en dagligvarebutik i det nye byggeri, skriver Brøndby Kommune.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre en ny bebyggelse på i alt 3.200 kvm fordelt på 3 etager på hjørnet af Park Alle og Kirkebjerg Parkvej. Bebyggelsen kan indeholde en ny dagligvarebutik eller andre butiks- og serviceformål på i alt 1.250 kvm i stueetagen, mens de 2 øverste etager vil indeholde 20 boliger.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

"Byggeriet vil fremstå som en boligkarré i mørke tegl, og hvor stueetagens facader spejler de arkitektoniske elementer fra det eksisterende butikscenter i form af lodrette sorte og hvide felter i facaden. Alle boliger vil være orienteret omkring et indre, grønt gårdrum i 1. sals højde, hvor facaderne har træbeklædning", skriver Brøndby Kommune.

Det eksisterende bydelscenter består af 3 bygninger i henholdsvis 1, 2 og 3 etager og med et samlet etageareal på 10.000 kvm. Der ligger i dag en Netto og en SuperBrugsen samt kontorer og et fitnesscenter i området.

Kirkebjerg Erhvervspark blev etableret fra slutningen af 1940'erne som et egentligt industriområde, men har efterhånden ændret karakter til et erhvervsområde med primært videnserhverv og lager frem for produktionserhverv. Aktuelt bygges der mange boliger i området.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter