Den 5.230 kvm store skøjtehal er det første byggeri, der opføres i det nye Østre Gasværk-bykvarter. Der er rejsegilde mandag den 5. oktober 2020.

Lige bag Østre Gasværk Teater er Østerbro Skøjtehal ved at tage form. Den bliver det første byggeri i Østre Gasværk Kvarteret, som i de kommende år vil vokse frem på Østre Gasværk-grunden mellem Østerbrogade og Strandboulevarden. Ud over skøjtehallen vil der i den nye bydel blive opført private og almene boliger, plejecenter og parkeringshus. Og så vil hele grunden blive en grøn, rekreativ oase med park og aktivitetsring – en sti, der snor sig gennem området.

- Skøjtehallen bliver et vigtigt centrum for Østre Gasværk Kvarteret, hvor der i de kommende år bliver skabt et helt nyt byrum på Østerbro. Og så skaber den rammerne for endnu bedre idrætsfaciliteter og socialt liv i området, hvor skøjteentusiastiske københavnere kan slå sig løs på både elite- og fritidsniveau, siger overborgmester Frank Jensen (S).

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 10. november 2020.

Det er første gang, at Københavns Kommune i et byggeri indgår et offentligt, privat partnerskab (OPP). Kommunen finansierer og ejer skøjtehallen, entreprenøren Casa står for opførelsen og Deas er ansvarlig for drift og vedligehold i de næste 24 år. Det er også første gang i Danmark, at en skøjtehal opføres som et OPP-projekt.

Sammen med skøjtehallen opføres et parkeringshus med cirka 270 parkeringspladser, som dog ikke er en del af OPP-aftalen. Københavns Kommune vil eje 60 pladser i parkeringshuset til brug for skøjtegæsterne.

Østerbro Skøjtehal forventes at stå klar med en 30x60 meter stor skøjtebane, 500 tilskuerpladser samt service- og klubfaciliteter i marts 2021. Den gamle Østerbro Skøjtehal blev revet ned i 2008.

Den nye skøjtehal er tegnet af Christensen & Co Architects med Rambøll som ingeniør.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter