De første studerende er nemlig i fuld gang med at flytte ind i de nye, BIG-designede containerboliger, der ligger ved Refshaleøen.

Urban Rigger-boligerne er designet af tegnestuen BIG, og den første prototype så dagens lys i 2016. Nu er 5 nye, opgraderede riggers føjet til samlingen. Der var indvielse i oktober, og i dag er indflytningen godt i gang.

- Urban Rigger 2.0, som vi kalder de 5 nye containerboliger, skal tale endnu mere til de studerende og er opgraderinger af prototypen. Det indebærer blandt andet en bedre udnyttelse af pladsen, en stor kælder, flere fællesarealer og endnu mere dagslys. De i alt 60 boliger er i fuld gang med at blive beboet i øjeblikket, så der er god aktivitet herude, fortæller Peter Mayntzhusen, CTO-teknisk direktør hos Urban Rigger, i en pressemeddelelse.

Modulbyggeri - økonomi, tidsplaner, udfordringer og markedsbehov. Konferencen afholdes d. 15. september 2020.

For at kunne klare vind, vejr og dagligt brug – og ikke mindst holde vandet ude – består de spektakulære boliger af robuste materialer såsom et betonfundament, Cortenstål og brandhæmmende materialer. Desuden har man i version 2.0 brugt endnu flere ressourcer på at projektere bedre løsninger til vinduesåbningerne.

- Vi har at gøre med ekstra store vinduesåbninger i en stålkonstruktion. Det betyder, at det er nødvendigt med en profil, der kan bære de store vinduer. Derfor har vi i version 2.0 projekteret selve stålkonstruktionerne i forhold til vinduesåbningerne. Det har vi fra start været i dialog med Velfac om, så vi ender med det bedst mulige resultat, lyder det fra Peter Mayntzhusen.

- Dagslys er selvsagt altafgørende i en bolig. Jo mere dagslys, jo bedre. Når man tænker på, hvordan en container normalt er indrettet, er dagslys ikke ligefrem øverst på listen. Men det er anderledes med Urban Rigger, hvor store Velfac-vinduespartier lukker en masse lys ind. Både direkte sollys, men også det lys, som spejler sig i det omkringliggende vand. Det gælder både i boligerne, men også i den opgraderede kælder, fortsætter han.

Udsyn til lands og til vands
Et andet vigtigt parameter ved de opgraderede containerboliger er det udsyn, som de store vinduespartier skaber.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. juni 2020.

- Vinduerne har rigtig meget at sige i forhold til udsynet indefra og ud. Det er vigtigt, at man som beboer føler sig tæt på både hav og det pulserende byliv på landjorden. Det synes vi i høj grad er lykkedes med de store vinduespartier, som tilmed har skydedøre. En funktionel detalje, som sætter prikken over i’et, forklarer Peter Mayntzhusen.

Hos Velfac sætter man en stor ære i at være en del af et visionært projekt, som skaber flere studieboliger på en ny og anderledes måde.

- Det er næppe gået nogens næse forbi, at der mangler studieboliger i landets største byer. Derfor er et projekt som dette virkelig kærkomment. Det er intet mindre end genialt, hvordan man kan udnytte pladsen på havet til boliger så tæt på centrum. Vi er stolte af at være en del af Urban Rigger – både i version 1.0 og 2.0, udtaler Pascal Kops, Key Account Manager hos Velfac.

Velfacs leverance til containerboligerne lyder på i alt 180 elementer, som tæller faste vinduer, skydedøre og terrassedøre i modellen 200 Energy.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder