For få uger siden solgte kommune 1. etape af et areal, hvor der kan opføres 250 boliger tæt på en S-togsstation.

Økonomiudvalget i Hillerød Kommune besluttede den 20. november 2019 at igangsætte arbejdet med udarbejdelsen af en ny lokalplan for et boligområde ved Dyremosegård. Baggrunden for lokalplanen er, at Hillerød Kommune har haft ejendommen Dyremosegård i udbud, og i juni 2019 vedtog byrådet at acceptere et tilbud fra HusCompagniet om køb af en del af det udbudte område.

Det nye lokalplanområde ud til Borupvej i den østlige del af Skævinge omfatter et areal på 85.000 kvm, hvor Huscompagniet vil bygge 49 parcelhuse og 25-30 dobbelt-huse og rækkehuse. Det fremgår af en startredegørelse (PDF) for projektet.

For 12 år siden købte Hillerød Kommune ifølge SN.dk ejendommen Dyremosegård ved Skævinge for i alt 80 millioner kr., og kommunen anslår, at der kan bygges i alt 250 boliger, hvis al jord omkring Dyremosegård sælges og bliver bebygget.

NB! Nye boformer og bofællesskaber. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Det nye hospital er noget, som udviklerne taler om. Skævinge ligger inden for en kort radius af hospitalet, som bliver en betydningsfuld arbejdsplads i området, og man kan enten cykle eller tage toget til den nye togstation i Favrholm for at komme til hospitalet. På den måde bliver Skævinge et ret centralt sted at bo, siger Hillerød Kommunes borgmester Kirsten Jensen (S) til SN.dk.

I den del af området, som Huscompagniet har købt, skal der opføres parcelhuse i den østlige og vestlige del. De udstykkes i parceller på minimum 800 kvm. Række- og dobbelthus etableres i midten af lokalområdet og udstykkes med en størrelse på mellem 300 og 650 kvm.

Tæt-lav-boligerne opføres efter et samlet projekt med en intention om at kunne udbyde seniorvenlige boliger på 100-130 kvm med egen carport, skur og en lille have til et prisniveau hvor rigtig mange kan være med. Derudover er denne boligtype et godt alternativ til det traditionelle parcelhus for både førstegangskøbere, skilsmissefamilier og seniorer, som ofte ønsker at blive i nærområdet.

Husene i området skal efter planen kunne opføres i op til 2 etager. Lokalplanen for området ventes endeligt vedtaget i sommeren 2020.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri