Københavns Kommune har siden 2011 afsat over 1,4 milliarder kr. til finansieringen af 6.500 nye almene boliger. De første 1.405 boliger er allerede taget i brug, og med en ny lokalplan er flere på vej på Lindgreens Allé i et udviklingsområde, hvor flere private investorer også har projekter i støbeskeen.

Tirsdag den 9. maj vedtog Københavns Kommunes Økonomiudvalg en ny lokalplan for Lindgreens Allé på Amager. Planen sikrer 8.600 kvm almene boliger i området, hvilket svarer til 100 familieboliger.

- Med de nye almene boliger på Lindgreens Allé skaber vi flere gode boliger, som er til at betale – midt i et af Københavns attraktive kvarterer. Det er en glædelig nyhed. København skal også fremover være en mangfoldig by, hvor alle har råd til at bo, siger overborgmester Frank Jensen.

Københavns Kommune har med planloven mulighed for at stille krav om 25 procent almene boliger i det nye boligområde på Lindgreens Allé. Derfor skal der nu bygges 8.600 kvm nye almene boliger i det 46.000 kvm store område, som mod nord afgrænses området af Holmbladsgade, mod vest af Strandlodsvej, mod syd af større lagerhaller og mod øst af det nedlagte Amagerbanes tracé.

Øens Murerfirma, Damgaards Boligselskab og Martin Hassenkamm er blandt de private investorer i området, hvor der i alt opføres 60.000 kvm boliger og erhverv. De 3 grundejere har har hyret Holscher Nordberg Architecture & Planning, PLH Arkitekter og SLA til at sætte stregerne til omdannelsen af det tidligere industriområde.

Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvilke typer af almene boliger der skal opføres på Lindgreens Allé. Men 8.600 kvm nye almene boliger svarer eksempelvis til 100 familieboliger eller 200 ungdomsboliger. Det vil være boliger, som er til at betale – også for folk med almindelige lønninger. I København koster en 35 kvm almen ungdomsbolig 3.500 kr. om måneden, mens en 80 kvm almen familiebolig koster 7.200 kr. om måneden.

De kommende almene boliger på Lindgreens Alle er endnu et skridt hen imod Københavns Kommune mål om at opføre 8.200 nye almene boliger frem mod 2025. Almene boliger udgør i dag 20 procent af den samlede boligmasse i Københavns Kommune. Det er kommunens målsætning, at denne andel skal fastholdes i takt med, at København udbygges.

Byens Ejendom afholder den 26. september 2017 konferencen Omdannelse af erhverv til bolig.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.