800 millioner kr. skal bruges på en udvidelse af Amagermotorvejen, og boligområdet ved Mågevej/Hvidovre Strandvej skal hurtigst muligt sikres bedre mod støj. Det er to2ode nyheder til borgere og virksomheder i Hvidovre, efter at regeringen og Dansk Folkeparti har offentliggjort en aftale om trafikinvesteringer frem til 2030.

En udvidelse af Amagermotorvejen og prioritering af støjbekæmpelse i nærliggende boligområde i Hvidovre vil gavne virksomheder og borgere i Hvidovre – både nu og i fremtiden.

Aftalen om udvidelsen af Amagermotorvejen baner vejen for realiseringen Hvidovre Kommunes og regeringens vision om de 9 nye erhvervsøer ud for det nuværende Avedøre Holme, samtidig med at den vil løse op for den trængsel, der allerede nu belaster trafikken til og fra Avedøre Holme især i morgen- og eftermiddagstimerne.

- En løsning af de trafikale udfordringer er en forudsætning for, at Holmene kan realiseres, og derfor er vi meget glade for, at aftalen lægger op til, at udvidelsen af Amagermotorvejen skal finde sted allerede i 2025-2030, siger 1. viceborgmester i Hvidovre, Mikkel Dencker.

NB! Holmene: Nyt erhvervsområde til 3,2 milliarder på Avedøre Holme. Konferencen afholdes d. 10. oktober 2019.

Han pointerer samtidig, at trafikplanen også tilgodeser støjplagede borgere i den sydlige del af Hvidovre og tager hånd om den bekymring, som mange af borgerne har haft i forhold til en fremtidig etablering af Holmene.

- De indvendinger, der er kommet fra borgere i forbindelse med vores lancering af visionen om de ni erhvervsøer, har i høj grad handlet om trængsel og støj. Og ifølge planen skal der hurtigst muligt etableres bedre støjbekæmpelse ved Mågevej-Hvidovre Strandvej, som løber parallelt med motorvejen, forklarer han.

– Så også her er der fjernet en sten på vejen. Vi ønsker ikke, at de i forvejen støjplagede borgere skulle belastes endnu mere med etableringen af Holmene, siger Mikkel Dencker.

Ud af en samlet pulje på 1,63 milliarder kr. er der afsat 1,5 milliarder kr. til bedre støjbekæmpelse 5 udvalgte steder, hvor Mågevej/Hvidovre Strandvej er det ene.

Amagermotorvejen er en af Danmarks mest belastede motorvejsstrækninger med en hverdagsdøgntrafik 2018 på 120.000-130.000 biler per døgn. Regeringens og Dansk Folkepartis plan er at øge motorvejens kapacitet ved etablering af flere spor samt ombygning af tilslutningsanlæg og motorvejskryds.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS