Ikke mange andre end totalentreprenøren troede på, at det kunne lade sig gøre. Men nu står Store Sal i Tinghallen i Viborg færdig - 6 måneder før tid.

Da Dansk Halbyggeri vandt totalentreprisen på Tinghallen til 62 millioner kr. var bygherre noget skeptisk, da man i planlægningen sigtede på aflevering af den nye store koncertsal den 1. december 2019. Men nu er tvivlen gjort til skamme. Tinghallens Store Sal med de tilhørende nødvendige faciliteter, er klar til aflevering den 20. november 2019 - et halvt år før tid.

Tinghallen er et komplekst byggeprojekt med både 5.500 kvm ombygning og 2.100 kvm tilbygning. Dertil kommer anlæggelse af 2.000 kvm forplads. Det har derfor undervejs været karakteriseret af komplicerede "on site"-løsninger – løst i tæt samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter samt EKJ Rådgivende ingeniører.

- Trods kompleksiteten har vi hele tiden været optimistiske omkring ibrugtagning af Store Sal den 1. december 2019, fortæller projektchef Bent Storgaard fra Dansk Halbyggeri.

NB! Horsens: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2020.

- Men vi har nok også været de eneste, der har troet på det. Det er derfor ekstra glædeligt, at vi gennem et tæt samarbejde med projektets aktører – ikke mindst med bygherre, kan gøre ibrugtagning af koncertsalen mulig allerede nu. Alle tilhørende driftsfaciliteter som for eksempelv toiletter og garderobe er også klar. Der laves en midlertidig indgang til salen på den modsatte side af foyeren, da vi ved, at hurtig ibrugtagning naturligvis har stor økonomisk betydning. Også fremdriften i Foyerområdet er så god, at vi forventer at kunne aflevere foyeren før tid, siger han.

Tinghallen er Viborg Kommunes store kulturprojekt, der skal styrke byens kulturelle profil og tiltrække flere og større events til byen.

Hallen har foruden en udvidelse af foyeren fået ny bar, kontor og lounge, der sammenbygges med det nye hotel samt opførelse af ny koncertsal. Huset indrettes med garderobe, barer, toiletter, kunstnerfaciliteter, kontorer og lounge- områder.

Dansk Halbyggeri vandt totalentreprisen for Viborg Kommune foran 11 indbudte virksomheder.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS