Danske Bank, ATP, Danica Pension og PensionDanmark står bag en ny fond med en startkapital på 1 milliard kr. Fondens formål er at øge mindre og mellemstore danske virksomheders adgang til ansvarlig kapital.

I august 2012 gennemførte Dansk Byggeri en rundspørge, der viste, at 40 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen ikke kunne få den forhøjelse af lån eller kassekredit, som de ønskede. I december 2014 slog administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, i Børsen fast, at især de mindre og mellemstore virksomheder stadig er ramt af kreditklemmen.

Danske Bank har sammen med ATP, Danica Pension og PensionDanmark set på muligheden for at øge kapitaltilførslen i form af ansvarlige lån til mindre og mellemstore virksomheder, som dermed får bedre mulighed for at opnå tilstrækkelig finansiering i banken. Konkret skyder Danica Pension, ATP og PensionDanmark tilsammen mindst 1 milliard kr. i en fond, hvor virksomhederne herefter kan ansøge om ansvarlige lån.

- Danmark er afhængig af en positiv udvikling blandt mindre og mellemstore virksomheder. Og vi vil gerne bidrage til at øge væksten og robustheden i dansk erhvervsliv. Med den nye fond kombinerer vi vores og pensionssektorens kompetencer og kapitalkraft og skaber et helt nyt låneprodukt, som også er kommercielt interessant for parterne bag, siger administrerende direktør i Danske Bank, Thomas F. Borgen.

Målgruppen for fondens lån er virksomheder med en årlig omsætning på over 50 millioner kr. og et lånebehov fra 10 millioner kr. og op. Kapitalforvalteren Capital Four står for forvaltningen af fonden og en uafhængig kreditvurdering af virksomhederne. Lånene kan søges af alle virksomheder i målgruppen uanset banktilhørsforhold. Også andre pensionsselskaber inviteres til at deltage i fonden, som ventes endeligt på plads og klar til lancering inden sommer.

NB! Attraktive og alternative finansieringsmodeller. Konferencen afholdes d. 20. maj 2015.

Hos ATP glæder direktør Carsten Stendevad sig over, at fonden giver virksomheder, som af forskellige grunde ikke ønsker ny egenkapital ind i virksomheden, mulighed for at styrke kapitalgrundlaget gennem den nye form for ansvarlig lånekapital.

- Fonden giver mindre og mellemstore danske virksomheder ny adgang til ansvarlig lånekapital, og den giver os adgang til en interessant investeringsmulighed. Vi mener, investeringen kan give ATP’s medlemmer et fornuftigt afkast, siger Carsten Stendevad, som mener, at fonden er udtryk for en ny og spændende samarbejdsform i den danske finanssektor.

Hos PensionDanmark er administrerende direktør Torben Möger Pedersen også meget tilfreds med at deltage i den nye fond, fordi den både medvirker til at understøtte dansk erhvervsliv og samtidig forventes at give et fornuftigt afkast i det nuværende lavrentemiljø.

- Vi er meget glade for at kunne bidrage til nye muligheder for lånekapital til mindre og mellemstore virksomheder i Danmark. Det er særdeles positivt for dansk økonomi og beskæftigelse, og det stemmer også fint overens med et fornuftigt afkast til vores medlemmer, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.