Fonden med en projektsum på 268 millioner kr. rettes mod certificerede boligudlejningsejendomme og vedvarende energianlæg.

Under credoet ”Mere end profit” lancerer investeringsselskabet Imbro Danmarks bæredygtige investeringsfond, Imbro Zero2, der skal gøre det muligt for investorer, at bidrage til en bæredygtig fremtid via investering i vedvarende energi og klimavenligt byggeri.

- Der er behov for, at vi alle bidrager til den grønne omstilling, og her må ejendomsudbyderbranchen tage sin del af ansvaret – en omstilling vi gerne går forrest i, siger selskabets direktør, Lars Thomsen.

Fonden, der har en budgetteret projektsum på 268 millioner kr. og et minimumsindskud på 750.000 kr., giver ifølge Imbro et gennemsnitligt årligt afkast på 11,3 procent. Heraf udloddes 4,1 procent som udbytte til investorerne, mens resten af det opsparede overskud anvendes til geninvesteringer.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Afkastet opnås ved at investere 62-82 procent af kapitalen i certificerede, klimavenlige boligudlejningsejendomme, mens 18-38 procent investeres i vedvarende energianlæg for at kompensere for den mængde CO2, som opførelse og drift af ejendommene udleder, skriver Imbro.

Det er indlejret i fondens vedtægter, at alle ejendomme, der opkøbes, skal være svanemærkede eller certificerede i henhold til DGNB eller en anden international bæredygtighedsstandard.

Præcist hvor meget vedvarende energi, der skal investeres i for at kompensere for ejendommenes CO2-aftryk udregnes for hver enkelt ejendom af Dansk Energi
Management (DEM), der er uvildig bæredygtighedsrådgiver.

Ifølge Stig Nørgaard Knudsen, der er DEMs markedsansvarlige for bæredygtigt byggeri & byudvikling, er det realistisk, at at fonden kan indfri sit mål om CO2-neutralitet.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Der er endda klare indikationer på, at man med fondens vision opnår et betydelig større CO2-offset end hvad der er nødvendigt, og dermed bidrager til, at der udledes færre emissioner end hvad projekterne belaster, udtaler Stig Nørgaard Knudsen.

Derudover indbygges en 10 procent overkompensation for ejendommenes CO2-udledning for at sikre, at den samlede investering ikke alene er CO2-neutral, men CO2-negativ.

- Vi har udbudt investeringer i vedvarende energi siden 2009 – længe nok til at vide, at hvis vi for alvor skal flytte noget på klimafronten, så er CO2-neutralitet ikke godt nok. Vi vil mere end det, slutter Lars Thomsen.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder