En helt ny bydel med navet Grunde Skovby kan være på vej mellem Hornstrup Kirkeby og den nordlige del af Vejle By. Det fremgår af et debatoplæg, som er på vej i høring.

I Kommuneplan 2017-2021 blev det vedtaget at ændre anvendelsen af et areal nord for Store Grundet ved Vejle fra offentligt formål til et boligområde. Nu skal et debatoplæg i høring med henblik på, at der kan blive udarbejdet en helhedsplan for det kommende boligområde.

Af oplægget fremgår det, at Grundet Skovby skal være en grøn landskabsby. Bydelen skal indeholde forskellige kvarterer og forskellige typer boliger, for at imødekomme fremtidens behov. Der vil således også skulle etableres mindre boliger som tæt-lav byggeri eller etageboliger.

 NB! Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. juni 2018. 

Et forslag til kommuneplantillæg vil blive udarbejdet i 2. halvdel af 2018 sammen med et forslag for en lokalplan for 1. etape af boligudbygningen. Forslagene fremlægges til politisk behandling i begyndelsen af 2019.

Behovet for den nye bydel skal ses i lyset af en ny befolkningsprognose, hvori det forventes, at Vejle Kommune frem mod 2032 vil opleve en befolkningstilvækst på 13,9 procent svarende til 16.000 flere indbyggere.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS