Nyt campus med 740 meget små boliger i op til 8 etager på Frederiksberg samt en 3.100 kvm stor hal planlægges opført omkring den kommende Prins Henriks Skole, der bliver 11.200 kvm stor.

Frederiksberg Kommune forventes at sende et lokalplanforslag for et helt ny bycampus i høring i november 2019. Rolighedsvej Bycampus udvikles i et område, der har været en del af Københavns Universitet og DTU. De 2 universiteter skal ikke længere bruge området til undervisningsformål, og derfor blev en større byudviklingsproces igangsat i 2016.

Freja Ejendomme inviterede i samarbejde med NREP og Frederiksberg Kommune i februar 2018 de 3 tegnestuer Effekt/CFBO, Entasis og Cobe et parallelopdrag om udviklingen af det nye bycampus.

Der blev ikke udpeget en egentlig vinder, men der er taget afsæt i de idéer, der er fremkommet af parallelopdraget, og særligt i forslaget fra Team Effekt/CFBO.

Skitseforslaget til lokalplanen er en viderebearbejdning af parallelopdraget, og er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem Freja og de kommende aktører; NREP, der har tegnet på boligbyggerierne, kommunen, der har tegnet på idrætshallen og Prins Henriks Skoles Ejendomsfond, der har tegnet på daginstitution/skole.

Området skal rumme en kombination af forskellige anvendelser fra 23.500 kvm små boliger til studerende og unge, familieboliger. Bebyggelsen indrettes til 570 1-værelses kollegieboliger og 170 1- og 2-værelses forsker- og iværksætterboliger.

NB! Skolebyggeri - de bedste løsninger. Kurset afholdes d. 6. november 2019.

Desuden opføres en 3.100 kvm idrætshal, en park, samt 11.300 skole og daginstitution. Tegnestuen Effekt har udarbejdet skitseprojekt for boligbebyggelserne, BBP Arkitekter for idrætshallen og Holscher Nordberg Arkitekter for skolebyggeriet. 

De eksisterende bygninger i området består af forskellige bygningstyper med nyere laboratorier i 4 høje etager, ældre længer i én etage, længer i 2-3 etager, en rundbue-badmintonhal og klassiske bymæssige frederiksbergejendomme af varierende arkitektonisk kvalitet.

Dertil kommer blandt andet 2 bevaringsværdige bygninger på Bülowsvej 27 og Rolighedsvej 39, som ikke må nedrives uden kommunalbestyrelsens tilladelse.

Bygning på Bülowsvej 27 har et samlet areal på i alt 1.950 kvm og skal indrettes til 16 familieboliger. Bebyggelsen skal renoveres med respekt for dens historie og nuværende arkitektoniske udtryk. 

Rolighedsvej 39, skal indrettes til en del af den kommende Prins Henriks Skole, hvor den vil blive en central del af skolens fællesfaciliteter. Omkring den bevaringsværdige bygning skal der etableres nye, forskudte bygningsvolumener, der skal variere i både størrelse, placering, omfang og etageantal. Etageantallet vil variere fra 1-5 etager.

Da sagen i september var på dagsordenen i By- og Miljøudvalget blev den udsat, fordi udvalget vil have lokalplanforslaget viderebearbejdet med mere detaljerede bestemmelser til sikring af den arkitektoniske kvalitet, især vedrørende facadeudtryk, materialer, detaljering og proportionering.

 

 


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens