Med 1.400 beboere og snart 5.000 arbejdspladser og egen metrostation er Havneholmen i København V stort set fuldt udbygget som hovedstadens nyeste bydel. Det glæder både overborgmesteren og Skanska, som har stået for meget af det milliardstore byggeri.

For nylig rykkede smykkekoncernen Pandora ind i sit nybyggede hovedsæde på Havneholmen, og 184 familier fik overrakt nøglerne til deres lejligheder i boligkomplekset Skibbroen et par stenkast derfra. Dermed er alle 568 planlagte boliger på Havneholmen færdige, og det samme gælder hovedparten af erhvervsbyggerierne, som omfatter indkøbscentret Fisketorvet og en stribe kontorbygninger.

- Udviklingen af Havneholmen er efterhånden fuldendt, og i mine øjne er det lykkedes at opfylde visionerne om at skabe et kvarter med masser af liv. Havneholmen er en mangfoldig bydel, hvor både beboere og virksomheder nyder godt af ikke blot en rigtig god infrastruktur, men også et livligt nærmiljø med masser af butikker, spisesteder og konferencefaciliteter, siger Elo Alsing, markedschef i Skanska, som har stået for hovedparten af byudviklingen, der løber op i 3-4 milliarder kr.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Også på Københavns Rådhus blot en kilometer væk er der glæde over den nye bydel, hvor der ud over 1.200-1.400 indbyggere er arbejdspladser med op imod 5.000 job.

- København skal også fremadrettet være en by, hvor vækst og livskvalitet følges ad. Det vil Havneholmen være med til at sikre. Havneholmen kombinerer et stærkt erhvervskvarter, som sikrer nye arbejdspladser, med et helt fantastisk byliv, siger overborgmester Frank Jensen.

Havneholmen er en del af Vesterbro eller København V og ligger med Kalvebod Brygge mod nord – mod syd er naboen Enghave Brygge, den nordligste del af de nye kvarterer i Sydhavnen. Mod vest ligger Ring 2 og banegraven ved Københavns Hovedbane – og snart også Ikea. Mod øst ligger havneløbet og Islands Brygge.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

Trafikalt bliver Havneholmen betjent af en stribe S-togslinjer ved Dybbølsbro Station, af den kommende Sydhavnsmetro (fra 2023) samt af flere buslinjer og havnebussen.

Det første store, moderne byggeri på de tidligere havnearealer kom i 2000, da Fisketorvet slog dørene op som et af hovedstadens største indkøbscentre med talrige butikker, spisesteder og et stort biografcenter. Siden fulgte stribevis af boligblokke og kontorer i nabolaget.

Blandt de større arbejdspladser er – foruden Pandora og Fisketorvet – mediekoncernen Aller, Handelsbanken og kosmetikvirksomheden L’Oreal. Andre arbejdspladser er revisionskæden BDO, nyhedsbureauet Bloomberg, flyselskabet Icelandair, den japanske ambassade og rederiet Scandlines, ligesom Skanska selv har kontor i kvarteret. Lige ved Havneholmen ligger Hotel Copenhagen Island, og flere andre hoteller er beliggende inden for en radius af få hundrede meter.

Med færdiggørelsen af Pandora-hovedsædet og boligprojektet Skibbroen har Skanska kun et enkelt ledigt byggefelt tilbage i området – på nabogrunden til Skibbroen. Her planlægger Skanska at bygge 31.000 kvm kontorer fordelt på 5-6 etager.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

- Vi kalder projektet Cph Highline – med inspiration fra New York, hvor en nedlagt højbane er omdannet til en højt beliggende stribe park. Cph Highline får nemlig grønne tage med beplantning og udearealer, hvor man kan holde møder eller spise frokost – og samtidig nyde udsigten over området. Det bliver et bæredygtigt byggeri med markant arkitektur, stor synlighed og unik infrastruktur med den kommende metrostation lige uden for hoveddøren, siger Elo Alsing fra Skanska.

Gennem byudviklingen har Havneholmen bevaret et stærkt maritimt præg, understreger Elo Alsing.

- Alle boliger og de fleste kontorer har udsigt over vandet, her ligger en del husbåde, der er kommet havnebad, og så har København med udgravning af kanalen i området fået en helt ny ø, siger han.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS