Boligselskabet Nordsjælland opfører med Kullegaard som arkitekt og Hundsbæk & Henriksen som ingeniør 113 nye almene lejeboliger i hjertet af Helsinge.

Tæt ved gågaden i hjertet af Helsinge opføres en ny dynamisk bydel, der skal skabe øget attraktion, liv og nerve til bymidten med sit helt eget udtryk og stemning. Helsinge udbygges som en del af Gribskov Kommunes samlede strategi for byudvikling og skal bringe 113 almene boliger tæt på handelscentrum og rådhus. Boligområdet har til formål at samle lokalbefolkningen med blandt andet et fælleshus og udendørs opholdsområder i varierede omgivelser, der naturligt kobles til den eksisterende by og gågade.

Møllebakken vil bestå af 113 nye almene boliger i 4 etager og kombineres med rækkehuse, fælleshus, udearealer, skure og parkeringsarealer fordelt på 14.000 kvm i et sammenhængende plan. Boligerne udgøres desuden af 6 forskellige boligtyper i fleksible planløsninger, hvor lejlighederne spænder mellem forskellige størrelser fra 40 kvm til 115 kvm. Den månedlige husleje kommer til at ligge på mellem 3.410 og 9.840 kr. eksklusive forbrug.

Boligerne skal fremme diversiteten blandt de kommende beboere og vil samtidig blive integreret i den eksisterende bydel, forklarer partner og arkitekt Kasper Kullegaard fra arkitektfirmaet Kullegaard, som har tegnet og projekteret byggeriet.

- Vi har bevidst arbejdet med en variation og nedskalering af de nye boliger for at sikre tilknytning og nærkontakt til det eksisterende og samtidig skabe oplevelsen af en levende ny bydel. Det har blandt andet resulteret i et varieret facadeudtryk med en bebyggelse i forskellige etager, forskydninger i facadelinjer samt et meget bevist arbejde med materialenuancer, fortæller Kasper Kullegaard.

- Samtidig ønsker vi at give bydelen et grønt aftryk, der knytter bebyggelsen sammen med den omkringliggende by. Disponeringen af bydelen bliver derfor i høj grad tænkt bæredygtig og sikrer området mod oversvømmelser ved skybrud ved hjælp af blandt andet grøfter og bassiner, der kan optage regnvandet i ekstreme situationer, fortsætter Kasper Kullegaard.

NB! Lyngby: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. maj 2019.

Holdbare materialer giver tag over hovedet
Ifølge Kullegaard er det både variationen i bebyggelsen og den tætte relation til by og gågade, der gør området attraktivt. På nuværende tidspunkt står op mod 1.000 interesserede på venteliste – og med god grund, for både boligerne og landskabet udføres i robuste kvalitetsmaterialer med lang levetid, pointerer Kasper Kullegaard. 

- Vi forsøger altid at få så meget kvalitet som muligt ind i vores bygninger, men har en naturlig udfordring i rammerne, der er ved et traditionelt alment boligbyggeri. Derfor er vi meget stolte over den bygningsmæssige kvalitet, det er lykkedes at opføre Møllebakken i. Det generelle materialevalg til bebyggelsen giver en løbende patinering, som sikrer den samlede fremtoning henover årene, samtidig med at driftsudgifterne holdes nede. Dette gælder alt fra tag, facade, opgange m.m.

Han bakkes op af Peter Baltz, der er tagdækker og direktør i Faxe Tagdækning, og som har udført tag- og listedækning på bebyggelsens tage.

- Det er ikke første gang, at vi monterer en tagløsning af denne type. Det er en enkel og traditionel tagdækning, men hvor vi skal beklæde 3.000 kvm tag med en 2-lags Residek tagpapløsning af bedste kvalitet, der holder i længden og dækker, hvor den skal. Løsningen er desuden udviklet til at holde tørt under alle tænkelige forhold og kræver samtidig minimalt vedligehold, runder Peter Baltz af.

I foråret 2020 kan beboerne se frem til at indtage deres nye boliger i Mølleparken, hvor de første fundamenter allerede er begyndt at tegne sig.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS