I forbindelse med sagen om det nye akuthus på Bispebjerg Hospital øger konsortiet med C.F. Møller i spidsen nu sit erstatningskrav med 2.350 procent. Konsortiet kræver en erstatning på 67,4 millioner kr.

Klagenævnet for Udbud har vurderet, at Region Hovedstaden begik fejl i bedømmelsesprocessen, da der skulle vælges et totalrådgiverhold til at tegne det nye akuthus til 1,6 milliarder kr. på Bispebjerg Hospital. Nu kræver et af de tabende konsortier i konkurrencen - C.F. Møller Danmark med underrådgiverne Alectia, Terroir og Søren Jensen - 67,4 millioner kr. i erstatning. Det skriver Jyllands-Posten.

Klagenævnet for Udbud nu skal tage stilling til kravet. C.F. Møller mener, at man burde have vundet udbuddet og vil stilles økonomisk, som om man havde vundet konkurrencen. Hvis man havde vundet opgaven, ville C.F. Møller-konsortiet ifølge oplysningerne til klagenævnet have scoret en fortjeneste på 67,4 millioner kr. Ingen af parterne i sagen ønsker at udtale sig til avisen.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. april 2018.

- Af hensyn til det videre procesforløb ved nævnet har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer, skriver koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, i en mail til Jyllands-Posten.

Klagenævnet afgjorde i november 2017, at Region Hovedstaden har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed - blandt andet ved at forskelsbehandle konkurrencedeltagerne under forhandlingsmøderne og dermed favorisere den ene af de 3 tilbudsgivere. Klagenævnet slog også fast, at der er blevet videregivet fortrolige oplysninger til den ene tilbudsgiver under forhandlingsforløbet. 


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter