Demografiske forandringer, ny teknolog og klimamål vil kræve massive investeringer i nye lejeboliger, erhvervslejemål og optimering af eksisterende bygninger. Det ses i EjendomDanmarks nye analyse, der sætter tal og ansigter på en branche, som understøtter 130.000 danske job og bidrager med 140 milliarder kr. til BNP hvert år.

Danske bygninger bliver hele tiden udviklet, så de tilpasser sig tidens behov. Faktisk geninvesteres værdien af en ejendom typisk 3-4 gange fra opførsel til nedrivning. Det viser en ny analyse fra EjendomDanmark, som for første gang forsøger at give et samlet billede af branchen i både tal og mennesker.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedring. Kurset afholdes den 3. februar 2022.

- Der er hos nogle en forestilling om, at en ejendom er en lidt passiv investering, som nogen tjener penge på uden at røre en finger. Men ejendomsbranchen består af mange tusinde dygtige, dedikerede medarbejdere, som udvikler, driver, vedligeholder, formidler og renoverer danske ejendomme, så de rammer tidens efterspørgsel. Medarbejderne i ejendomsbranchen bidrager ikke kun direkte til beskæftigelse og økonomi. De bidrager også ved at skabe de rammer, som familier kan trives i og virksomheder vokse i. Det er derfor vi taler om rammer for vækst og liv, siger Henrik Dahl Jeppesen, formand i EjendomDanmark.

Med analysen vil EjendomDanmark pege frem mod de udfordringer og muligheder, som vil præge danske ejendomme de næste 10 år. I det sidste ti år er der kommet 154.000 nye lejeboliger til og det stopper ikke her. Skiftende demografi, trends, politiske strømme og teknologi stiller nye krav til branchen, som forventer et investeringsbehov for boliger og erhverv på mindst 190 milliarder kr. om året de næste 10 år.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

Det skyldes, viser analysen, at flere studerende og udflytning af uddannelser, markant flere singler, der fortrinsvis bor i lejebolig og flere ældre, der gerne vil flytte i noget mindre efter pensionen, kræver investeringer i et nyt og mere fleksibelt lejeboligmarked.

- De næste 10 år skal vi investere massivt i danske ejendomme, så vi sikrer tilstrækkeligt med tidssvarende lejeboliger og bæredygtige lokaler til virksomhederne. Det gælder både i de store byer, hvor efterspørgslen er høj, og uden for byen, hvor vi skal skabe rammer for både nye boliger og virksomheder, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Fakta om ejendomsbranchen

Kilde: EjendomDanmark.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter