Fra 1. april kan grunde ejet af almene boligforeninger bebygges yderligere uden der skal betales for den større anvendelse - normalt skal der betales ekstra for større udnyttelsesgrad.

Folketinget vedtog den 2. marts 2021 Lov om ændring af lov om almene boliger (Frafald af tillægskøbesum).

I lov om almene boliger indsættes:

»Kommunalbestyrelsen kan beslutte at undlade at opkræve en tillægskøbesum eller dele heraf ved ændret anvendelse eller merudnyttelse af en almen boligafdelings ejendom beliggende uden for et udsat boligområde med henblik på etablering af almene boliger, private boliger eller erhverv.«

Formålet med loven er at byfortætte de almene boligområder både ved at udstykke til private investorer til bolig og erhverv eller ved at bygge flere almene boliger.

Kuben Management anslår, at der alene for almene boligområder i København, som ikke er kategoriseret som udsatte, kan etableres 2.000 nye boliger med den nye lov.

De borgerlige partier stemte imod loven, fordi de mener den diskriminerer private ejendomsbesiddere - for stemte de røde partier og Dansk Folkeparti.

Tillægskøbesum

Når en kommune sælger byggegrunde, er prisen fastsat efter, hvor mange kvadratmetre der må bygges og hvilken type byggeri grunden kan bebygges med. 

Såfremt ejendommen senere udnyttes mere end forudsat, er kommunen berettiget til en tillægskøbesum svarende til markedsprisen for den øgede anvendelse.

 


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder