A. Enggaard har i totalentreprise opført den 287 millioner kr. dyre arkitektskole, der er tegnet af Adept med Tri-Consult som underrådgiver.

Efter lidt over 50 år i den gamle købmandsgård og 10 adresser på og omkring Nørreport, har Arkitektskolen Aarhus fået nøglerne til Danmarks første nybyggede arkitektskole på Exners Plads på Godsbanearealerne i Aarhus. Den er opført af Bygningsstyrelsen som bygherre med Etos Ingeniører, Nord Architects og A2 som bygherrerådgivere.

- Vi overdrager en fleksibel, effektiv og robust ramme til Arkitektskolen Aarhus, og at vi er lykkedes, skyldes i høj grad vores vedvarende dialog med branchen lige fra vores indledende idékonkurrence til et tæt samarbejde med vores udførende. Det er et projekt, der er værnet om fra alles side, og som nu er klar til at flyve fra reden, udtaler Lisa Sørensen, teamleder og projektchef i Bygningsstyrelsen.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 29. september 2021.

Adept har tegnet bygningen med Tri-Consult som underrådgiver og i samarbejde med Vargo Nielsen Palle, Rolvung og Brøndsted Arkitekter, Steensen Varming, Lendager Arkitekter.

- Vi har udformet New Aarch som en enkel og rå fysisk ramme om de studerendes læring. Den nye arkitektskole er en bygning, der har rum til andre arkitekters eksperimenter og meninger – en bygning, som ikke er formet til at have nok i sig selv. Byggeriet er i høj grad et resultat af en samarbejdsproces, som skubber til forestillingen om, hvordan god arkitektur opstår. Den nye arkitektskole er ikke skabt som et mesterværk, men snarere som et anti-ikonisk værksted, der først nu skal indtages og udvikles i samspil med brugerne og konteksten, siger arkitekt og partner i Adept, Martin Krogh.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Skolen kan se ind i en fremtid med en markant reduktion af deres energiforbrug på op til 50 procent sammenlignet med deres gamle skole.

- Bygningen kan med sine synlige installationer, fokus på detaljerne og møderne mellem materialer, forskellige rumligheder og lysindfald fungere direkte som et indspark i vores undervisning, og samtidig har vi fået en bygning, der er fleksibel nok til at rumme alle de forskellige aktiviteter, som en moderne arkitektuddannelse kræver i dag, siger Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen Aarhus.

Projektet er bygget i samarbejdsmodellen New Partnering, og projektet er afleveret 2 måneder før tid, og budgettet er holdt.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17.  november 2021.

- Processen og samarbejdet har været baseret på dialog og vidensdeling, hvilket har gjort, at vi i dag står med et fuldt forventningsafstemt projekt i langt højere kvalitet end vi havde opnået, hvis vi havde arbejdet efter en mere traditionel arbejdsdeling, slutter Lisa Sørensen.

Arkitektskolen Aarhus flytter ind over sommeren 2021, så skolen kan stå klar til semesterstart. Den officielle indvielse bliver afholdt på arkitekturens dag og skolens fødselsdag den 4. oktober 2021.

 


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS