PensionDanmark og Velliv tager nuhul på næste del af planen om at ombygge Hellebæk Klædefabrik.

Det sker den 10. september 2021 med indvielsenaf det erhvervsmæssige hjerte i projektet: Co-work-konceptet. Samtidig er et forslag til lokalplanenfor området tæt på at blive vedtagetog sendt i offentlig høring, hvilket vil åbne for muligheden forat etablere 32 attraktive boliger i Klædefabrikken.

Iforåret 2020 satte PensionDanmark og Velliv, der ejer den historiske ejendom Hellebæk Klædefabrik, gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til et nyt fællesskab, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og indbydende uderum. Efter sommerferien bliver lokalplanenfor områdetbehandlet politiskog sendt i offentlig høring, men allerede nusættesder –inden for rammerne af den gældendelokalplan -blus under de aktiviteter, der skal booste det lokale erhvervsliv.

”Co-work-konceptetskaberde bedste forudsætninger for, at arbejdstagere, selvstændige, iværksættere og virksomheder kan agere i de ændringer som samfundet og virksomhederne har gennemgåetde seneste par år. Vi ser et behov for enlangtstørre fleksibilitet i forhold til,hvor og hvordan man arbejder–og mange har fået en helt nyopfattelse af,hvad enkontorarbejdspladser.Det er den nye situation, som ombygningen af Klædefabrikken skal levere på,” siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark.

Co-work-konceptet, der skal sætte rammerne for den videre udvikling af Hellebæk Klædefabrik, bliver et fleksibelt mødested, der kombinerer kontorpladserog -faciliteter, fælleskøkken, møderum og en uformel lounge, hvor der serveres godkaffe. Lokalerne bliver udformet, så de understøtter de mange forskelligearbejdssituationer, derfinder sted på en moderne kontorarbejdsplads hver dag. Lokalerne får en høj grad af fleksibilitet, så de kan tilpasses og sektioneres i mindre lejemål eller rumme mulighed for kontorhotel-pladser,der lejes ud på kortere basis.

Arbejdstagere kommer til atkunne leje sig ind på en enkelt kontorplads som supplement til eller erstatning for hjemmearbejdspladsen. Iværksættere kan starte med at leje en enkelt bordplads og dernæst nemt skalere op med fast kontorplads, der kan udvides, hvis der ansættes medarbejdere, opstår behov for lagerplads m.m. Som studerende kan man leje en enkelt bordplads, når der skal skrives hovedopgavefor at komme ud af de vante, hjemlige rammer og samtidig have de rette faciliteter til rådighed,når man skal mødes medsinstudiegruppe.

De mange faciliteter og den fleksible indretning af Co-work-konceptet skaber ideelle forhold for det fællesskab og netværk, som er afgørende for et godt arbejdsliv. Dermed indfries ejernes løfte også om at danne de bedste rammer for et boost af det lokale erhvervsliv. ”Vi vil tilbyde løsninger, hvor man kan leje sig ind som virksomhed eller privatperson og have en rigtig, men fleksibel arbejdsplads tæt på sit hjem i Nordsjælland. Vi ser det som en stor gevinst for både lokalområdet, virksomhederneog familielivet, fordiman får mulighed for atbosætte sig i et skønt naturområdeuden at skulle sidde i kø på motorvejen ind til København hver dag,” siger Solveig Rannje, ejendomsdirektør i pensionsselskabet Velliv.


Hellebæk Klædefabrik er Hellebæks største arbejdsplads, største ejendom og omdrejningspunkt for det historiske Hellebæk. Efter en større renovering i 1989 har Klædefabrikken været drevet som et kontorfællesskab og rummer i dag over 60 virksomheder. Der er brug for nye og bedre fællesfaciliteter samtgrønnereogmereindbydende uderum.

Hellebæk Klædefabrik er ejet af Velliv og PensionDanmark. DEAS Asset Management fungerer som udvikler på projektet samt stårfor udlejning, administration og drift.

WERK Arkitekterhar udarbejdetvisions-og helhedsplan sammen med virksomheden Andel, der arbejder med fællesskaber, og BM Arkitekter. Aaen Engineering er bæredygtighedsingeniører. Entreprenørfirmaet V. Lindenberg's Eftf. forestår ombygningen af de nye kontorfaciliteter, mens entreprenørfirmaet Bgb forestår ombygningen til boliger.

Der opføres som led i udviklingen af Klædefabrikken i alt 32 eksklusive boliger i størrelser fra 60-137 kvm. Alle boligeri de historiske bygningerfår enten altan eller terrasse,og langt de fleste vil have havudsigt. Boligerne kan etableres, hvisforslaget til lokalplanen bliverendeligt vedtaget, efter det har været i offentlig høring.

HellebækKlædefabrikforventes certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter