Entreprenørfirmaet Gorm Hansen A/S har vundet udbuddet om at gennemføre en stor byggemodsopgave den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Roskilde. Målet er blandt andet at gøre den nye bydel klar til flere boliger, en skole og en broforbindelse.

De første beboere er flyttet ind i deres nybyggede boliger i den nye bydel Nærheden i Hedehusene, og i løbet af i år kommer flere til. Over de kommende år skal en ny bro over banen stå klar i 2019, en dagligvarebutik i 2020 og en ny 5-sporet skole i 2021. Og så skal der naturligvis bygges flere boliger.

For at de mange nye projekter kan realiseres, skal Gorm Hansen A/S nu anlægge hele 2 kilometer ny vej i 2018. Derudover skal entreprenøren plante det grønne parkstrøg Loopet til med træer og buske.

- Vi er rigtig glade for at skulle være med til at realisere så spændende et projekt som Nærheden. Det er ikke hver dag, man får lov til at være med til at skabe fremtidens forstad, fortæller Direktør Morten Hovmøller, Gorm Hansen A/S.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Udover anlæg af veje og beplantning i Loopet, skal Gorm Hansen anlægge den første kvarterplads i Nærheden, som er et grønt åndehul i vejforløbet med særlige belægninger, siddeplinte, træer, buske og belysning.

- Der skal ske rigtig meget i Nærheden over de næste år, og vi er yderst tilfredse med, at en så velrenommeret virksomhed som Gorm Hansen nu skal hjælpe os videre i processen, udtaler direktør for NærHeden P/S Ole Møller.

Arbejdet begynder i løbet af et par dage. Entreprenørkonsortiet består foruden Gorm Hansen A/S af Malmos og P.P. Brolægning.

Udviklingsplanen for Nærheden er udarbejdet med Arkitema Architects som hovedrådgiver i samarbejde med underrådgiverne Orbicon, VIA Trafik, Esbensen A/S, Karres en Brands og Everyday Studio.

Nærheden bygges op omkring boligklynger bestående af en bred vifte af forskelligt udseende rækkehuse, byvillaer og lejlighedsbyggeri i primært 2-3 etager. Den nye bydel bliver udbygget i etaper over de næste godt 15 år. I alt opføres  3.000 boliger, der skal være hjem for op til 8.000 nye beboere. Ud over boliger skal der være skole og børneinstitutioner, kontorerhverv, liberalt erhverv, detailhandel, kultur og offentlig service.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS