Regeringen indleder i dag klokken 11 forhandlinger om at indføre et loft over huslejestigninger.

Regeringen har i denne uge præsenteret et forslag om et loft over prisstigninger i private udlejningsboliger. Konkret foreslår regeringen, at der indføres et midlertidigt loft over huslejestigninger som følge af nettoprisindeksering. Loftet skal vare i 2 år og begrænse huslejestigningerne til 4 procent årligt.

Mange private udlejningsboliger reguleres af nettoprisindekset. Her viser de seneste opgørelser fra Danmarks Statistik, at nettoprisindekset er steget med 8,8 procent fra juli 2021 til juli 2022.

Udvikling og byggeri af rækkehuse: træ og mursten. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

- For mange lejere ser huslejestigningerne ud til at blive uoverkommeligt store, og vi mener derfor, der skal gribes ind hurtigst muligt for at få sat et loft over stigningerne, udtaler indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

Ministeren har i dag klokken 11 indkaldt forligspartierne til forhandlinger om regeringens nye forslag. Målet er, at få lavet et hurtigt indgreb, som løser problemet for lejerne – samtidig med, at det tager hensyn til udlejerne.

Tiny Houses: Ny megatrend. Konferencen afholdes den 30. marts 2023.

- Op mod 160.000 lejere står til at blive ramt af meget store huslejestigninger, og da mange udlejere regulerer lejen omkring årsskiftet, haster det med et indgreb. Jeg håber derfor, at forligspartierne forstår alvoren for lejerne og er klar til at lave en aftale, siger Christian Rabjerg Madsen.

Ud over forslaget om at indføre et midlertidigt loft over huslejestigninger, vil dagens forhandlinger også dreje sig om at drøfte en mere permanent løsning for huslejereguleringer.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder