Den 10. maj 2021 blev byggeriet af den nye svanemærkede folkeskole i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster officielt skudt i gang.

Guldborgsund Kommune er nu officielt i gang med at bygge den første permanente svanemærkede folkeskole i Danmark. Byrådet har samlet set afsat 175 millioner kr. til hele projektet. 150 millioner kr. til selve byggeriet og yderligere 25 millioner kr. til blandt andet grundkøb, infrastruktur og rådgiver. Skolebyggeriet er dermed det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

Bag projektet står et hold med det lokale entreprenørfirma Bo-Hus i spidsen, der tegner og bygger sammen med ingeniørvirksomheden Moe, Autens som pædagogisk rådgiver og arkitektfirmaerne Henning Larsen Arkitekter, Skala Arkitekter og de lokale ETN-arkitekter.

- Vi skriver danmarkshistorie inden for skolebyggeri. Vi har truffet et bevidst, politisk valg om at investere i bæredygtigt byggeri, og vores nye skole får et af de fineste kvalitetsstempler med Svanemærket. Jeg er stolt over, at vi i Guldborgsund Kommune har den grønne førertrøje på, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vores ambitiøse og unikke skolebyggeri vil blive bemærket på landsplan, udtaler Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

Nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Et af kravene til dem, der bød ind på projektet, var, at byggeriet skulle være bæredygtigt. Det gælder både i materialevalg, energiforbrug, lokal forankring og i forhold til elevernes lærings- og udfoldelsesmuligheder. Og det var blandt andet Guldborgsund Kommunes høje ambitionsniveau, der fik Henning Larsen Arkitekter og Skala Arkitekter til at gå med på holdet.

Guldborgsund Kommune forventer, at den nye skole i Sundby kan åbne dørene for eleverne i sensommeren 2022. Guldborgsund Kommune har indgået en leasingaftale med Kommunekredit om finansiering af skolen. Det er således Kommunekredit, som er ejer af skolen de første 25 år, hvor kommunen leaser skolen og efter 25 år tilbagekøbes skolen for 50 millioner kr.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens