Den 2. september 2019 blev første spadestik taget på det moderne bofællesskab ”Fællesbyg Køge Kyst” – et alternativt boligprojekt til 85 millioner kr. med særligt fokus på fællesskab i hverdagen. Jönsson A/S opfører de særlige boliger på Søndre Havn i Køge for Billige Boliger A/S.

På Søndre Molevej i Køge summede det allerede af fællesskab, da foreningen Fællesbyg Køge Kyst, Billige Boliger A/S og Jönsson A/S samledes til første spadestik mandag den 2. september klokken 14. Byggeprocessen med de 45 individuelle boliger med fælleshus, værksteder, væresteder, terrasser og haver, hvor man kan mødes med hinanden, blev dermed skudt i gang.

I både Tyskland og Holland har man oplevet en stigning af bofællesskaber – en tendens, der nu har gjort sit indtog i og omkring hovedstaden. I alt bygges der i øjeblikket 20 nye bofællesskaber på Sjælland. De nye boliger i Køge, er et af dem. Her er i alt 30 familier gået sammen om projektet med en vision om at få et byggeri, der lægger op til fællesskab og med teknisk velafprøvede og økonomisk forsvarlige løsninger.

Tendensen til flere byggefællesskaber kan måske undre i en tid, hvor det enkelte individ fylder mere end nogensinde. Men ønsket om mere fællesskab i dagligheden kommer også i en tid, hvor der er fokus på bæredygtighed og hvor deleøkonomi er blevet common sense. Men hvad betyder den nye måde at bygge på så for entreprenøren? Om det siger Thomas Normann, administrerende direktør hos Jönsson Entreprise.

NB! Nye boformer og alternative bofællesskaber. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Som entreprenør ønsker man altid en tidlig dialog og et tæt samarbejde med bygherre. Når det kommer til fællesbyggerier, bliver dialogen mere kompleks, fordi der er flere interessenter, der skal høres og informeres. Det stiller særlige krav til en stram og struktureret projektstyring. Som specialister i boligbyggeri er det netop kompleksiteten i samarbejdet og koblingen til den stramme projektstyring, der gør Køge Kyst projektet til en særlig spændende opgave for Jönsson som totalentreprenør. Man kan sige, at den komplekse interessenthåndtering, der følger med i et fællesbyggeri, er en maggi-terning af samarbejde, siger han.

Byggeriet på Køge kyst rummer 5.200 kvm samt en parkeringskælder på 1.800 kvm. Jönsson A/S opfører byggeriet i samarbejde med MOE A/S, der er ingeniør på projektet, tegnestuen Vandkunsten og Claus Nielsen A/S v. Flemming Hagen, der er bygherrerådgiver.

Boligerne, der ligger i størrelsen fra 85-150 kvm udbydes som projektsalg og appellerer til købere i alle aldersgrupper, der ønsker mulighed for mere fællesskab i dagligdagen. De første beboere forventes at flytte ind i 1. kvartal 2021.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland