NPV vil rive den gamle Post- og Telegrafbygning i Hillerød ned og bygge 11.200 kvm boliger i 3-5 etager, mens Bonava vil bygge 44 boliger på hjørnet af Københavnsvej og Helsingørsgade.

NPV vil bygge 210 boliger på en 6.550 kvm store grund, der huser den gamle Post- og Telegrafbygning i Hillerød. Grunden er ligger syd for Hillerød station og den afgrænses af Sdr. Jernbanevej i nord, Hammersholtvej i syd og vest, og baneterrænet i øst.

Den eksisterende kommuneplanramme fastlægger, at der må bygges i maksimalt 5 etager med en bebyggelsesprocent på 155. NPV vil bygge etagebyggeri i maksimalt 5 etager med en bebyggelsesprocent på 170. Projektet lever således ikke op til den gældende kommuneplanramme.

Desuden lægger Hillerøds nye arkitekturråd, som består af arkitekterne Helle Juul, Peter Juhl og Ene Cordt Andersen, i en udtalelse op til, "at grunden bebygges mindre og generelt indpasses mere efter den øvrige skala med villaerne", samt "at projektet i højere grad åbner sig op mod gaden".

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. oktober 2020.

NPV har fået udarbejdet skitser til projektet i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter.

Bonava vil bygge 44 boliger
Også Bonava har et boligprojekt på vej i Hillerød. Selskabet vil på hjørnet af Københavnsvej og Helsingørsgade bygge 44 boliger på samlet 4.900 kvm fordelt på 4 etager med en bebyggelsesprocent på 163 for området under ét.

Den eksisterende kommuneplanramme for området fastlægger, at der må bygges i maksimalt 2,5 etager med en bebyggelsesprocent på 85. Projektets højde og bebyggelsesprocent lever dermed ikke op til den gældende kommuneplanramme.

Arkitekturrådet anbefaler her blandt andet, at "projektets bebyggelsesprocent sænkes og bygningsvolumenet nedskaleres", samt "at bygningen Helsingørsgade 56 kan nedrives på betingelse af en øgning af den genelle arkitektoniske kvalitet, en nedskallering og formidling af skalaen mellem det nye byggeri og den eksisterende villabebyggelse".


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked