Feriehusudlejeren Novasol vil tage kampen op mod Airbnb og har derfor købt Windu, der er verdens næststørste uafhængige boligportal

Med 2 millioner lejemål er Airbnb verdens største boligportal, men med købet af Wimdu er Novasol ifølge Børsen klar til at tage kampen op mod boligudlejningstjenesten.

Novasol har indtil nu praktiseret helt traditionel udlejning af feriehuse, hvor selskabet har fuld kontrol og ansvar for alt det praktiske omkring det enkelte sommerhus, men nu føjes mere autonome og digitale forretningsprincipper til koncernen. Samtidig får globalt orienterede Wimdu foden indenfor på det skandinaviske marked, hvor selskabet har haft svært ved at trænge igennem.

NB! Hotellets udvikling 2017-2027. Seminaret afholdes d. 2. maj 2017.

- Vi har ikke kunnet få fodfæste, fordi det er et marked, som kræver stort lokalkendskab. Partnerskabet med Novasol ændrer alt, for vi får nu et stærkt skandinavisk dna, siger den øverste chef for Wimdu, Roman Bach, til Børsen.

Novasol har hidtil haft fokus på ferieboliger tæt på naturen ved kyster, skove og bjerge, men med købet af Wimdu bliver der mulighed for også at tilbyde ferieboliger i byerne. Samtidig åbnes der op for, at Wimdu får en afdeling i København, men der skal også satses på byer som Aarhus, Aalborg og Odense.

Under navnet Nordisk Ferie blev Novasol grundlagt i et kælderlokale på Nørrebro i 1968, men virksomheden er i dag Nordeuropas største virksomhed indenfor sommerhusudlejning.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.