Hotellets udvikling 2017-2027

Hotellets udvikling 2017-2027

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 2. maj 2017 kl. 09.00 - 12.40

Baggrund

Hovedstadens turisme satte rekord med 8 millioner overnatninger i 2015. Det er en fremgang på 6,7 procent siden 2014. Det er det 6. år i træk med vækst siden finanskrisen. I 2009, hvor antallet af overnatninger dykkede mest, var der 6,3 millioner overnatninger i hovedstaden. De lidt over 8 millioner overnatninger i 2015 er en fremgang på over 600.000 i forhold til 2013. Stigningen skyldes dels, at der er kommet 2,3 procent flere hotelværelser siden 2014, men også at belægningen af de eksisterende hotelværelser er steget fra 67 procent i 2014 til 72 procent i 2015. Selvom der er pæn fremgang i danske overnatninger, er det stadig udenlandske besøgende, der fylder mest i hovedstadens turisttal. Svenskerne er på trods af en tilbagegang stadig den største udenlandske nationalitet for hovedstadens turisme. På en ny anden plads kommer Storbritannien, der med en fremgang på over 15 procent har skubbet nordmændene ned på en 3. plads. Siden 2011 har hotellerne i hovedstaden oplevet en stigning i britiske overnatninger på næsten 50 procent. Men også antallet af nordamerikanere og kinesere følger godt med. Der var 19 procent flere overnatninger fra USA og en fremgang på over 9 procent i antallet af kinesiske overnatninger i 2015.

På trods af den betydelige kapacitetsudbygning over de seneste 3-4 år er der fortsat gang i hotelbyggeriet med baggrund i positiv udvikling i turiststrømmen og det stigende antal overnatninger. Også på indtjeningssiden går udviklingen i den rigtige retning. Nye hoteller planlægges, og der kommer nye investorer, nye hotelmærker og koncepter på markedet. Flere internationale investorer er på udkig efter mulighederne for en god hotelinvestering, og det er nærliggende at forvente, at vi i den kommende tid vil se flere store internationale aktører involveret i markedet.
I København er der planer om at opføre nye- eller udvide eksisterende hoteller i bl.a. Sydhavn, Kødbyen, ved Dybbølsbro Station, på Poshusgrunden i Københavns City, ved Tivoli, på Frederiksberg og i Ørestaden.

Hotelbranchen kan nu se frem til en endnu større koncentration i kapitalkæder, kontingentbaseret kædesamarbejde, franchisebaseret samarbejde og lignende. En koncentration, som vil have til formål at skabe stordriftsfordele for branchens spillere. Endvidere kan individuelle hoteller ved et stærkt og nichepræget koncept præstere rigtig godt i et presset marked.Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Hotelmarkedet 2017: Udfordringer, tendenser og perspektiver

Der har aldrig tidligere været så mange gæster som har overnattet på de danske hoteller. Hovedstadens turisme satte rekord med 8 millioner overnatninger i 2015. Det er 6. år i træk med vækst siden finanskrisen. Den positive udvikling i efterspørgslen betyder også, at nye hoteller planlægges. Hvordan ser det ud for hotelbranchen nu og i fremtiden? Hvordan ser hotelmarkedet ud fra investors synsvinkel? Præges markedet af store kæder, eller er det de små intime hoteller, som kunderne efterspørger? Hvad forventer fremtidens gæster af et hotel? Er det nye koncepter og designhoteller eller er prisen afgørende? Hvordan navigerer man i et felt, hvor trends og tendenser ændrer sig? Hvilke udfordringer står hotelbranchen overfor?


10.00

Bæredygtigt hotelbyggeri

En stor del hotelgæster lægger i dag vægt på hotellets grønne image, mens den økonomiske virkelighed stiller strenge krav til en rentabel hoteldrift. På Bornholm er man kommet langt med det 4.500 kvm store, bæredygtige hotel- og konferencecenter Green Solution House, som blev kåret til Årets Byggeri 2015 i kategorien Erhverv. Green Solution House demonstrerer den nyeste udvikling inden for bæredygtigt og grønt byggeri, hvor solceller og solfangere producerer energi til bygningen, regnvand opsamles og alt vand i hovedbygningerne kan genbruges, ligesom skrald enten komposteres eller genanvendes. I de 64 hotelværelser træder gæsterne ind på tæpper, der renser luften for støvpartikler. Er det muligt at forene de to aspekter og gøre en hotelbygning både bæredygtig og samtidig mere rentabel? Hvordan optimerer man en hotelbygning, så ressourceforbruget nedsættes? Kan hotellets udgifter til affald, vask, energi og grønne indkøb minimeres, så driften af hotellet både bliver bæredygtig og økonomisk forsvarlig?

Lasse Lind Lasse Lind, Arkitekt, 3XN


10.20

Håndtering af nye digitale udfordringer

Sociale netværk og et utal af websites med hotel- og rejserelateret stof ud over hotellernes egne hjemmesider er blevet en vigtig faktor i kundernes valg af overnatning. I de seneste år er privat boligudlejning eksploderet, og det kan især ses på værdien af den største formidler på markedet, Airbnb.com, som er blevet vurderet til en markedsværdi på omkring 55 milliarder kr. Samtidig presses hotellernes indtjening af hotelportaler, som presser priserne for hotelovernatninger ned. Hvordan imødekommes presset og konkurrencen fra de nye digitale aktører på markedet? Hvordan begår man sig som hotel på nettet, og hvordan drager man fuldt udbytte af de muligheder, nettet også byder på? Vil nettet ændre hotelbranchen og den måde, vi tænker hotel på?

Anders Boelskifte Mogensen Anders Boelskifte Mogensen, Direktør, Seismonaut Tourism


10.50

Kaffepause


11.20

København som kongres og hotelby

Hvor attraktiv er København som kongresby, og er der plads til forbedringer? Kan vi forvente, at København i endnu større grad vil positionere sig som kongresby i fremtiden - og hvordan skal det ske? Hvor mange kongresser forventer man bliver afholdt i de kommende år, og hvad vil det helt konkret betyde for hotelsektoren? Hvordan imødekommer Københavns hotelsektor kongressektoren? Hvilke behov er der, og hvad efterspørger kongreskunderne? Hvilken betydning har samarbejdet omkring Greater Copenhagen for at tiltrække flere kongresser til hovedstaden?


12.10

Modulhoteller

Et nyt hotelkoncept bestående af module enheder er på vej. Med moduler vil man få fleksible hoteller, som er nemme at stille op på det ønskede sted og lige så nemme at fjerne igen. Hvad er potentialet for at anvende moduler i forbindelse med hotelbyggeri? Hvor udbredt vil det blive, og hvor vil det være oplagt at etablere modulhoteller?

Kristina Jordt Adsersen Kristina Jordt Adsersen, Principal architect, Mutopia


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


De kommer også

 • 3XN
  - Lasse Lind
 • Dansk Ejendoms Management A/S
  - Frantz Longhi
 • De Forenede Dampvaskerier A/S
  - Andreas Nyborg
  - Kurt Andersen
  - Louise Søltoft Pedersen
 • Mutopia
  - Kristina Jordt Adsersen
 • Sadolin & Albæk
  - Jan Kristensen
 • Seismonaut Tourism
  - Anders Boelskifte Mogensen

Praktisk info

Tidspunkt

2. maj 2017
Kl. 09.00 - 12.40

Sted

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV
Telefon: +45 70 12 73 73
Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

Andre konferencer

Odense - de store projekter
24. januar 2017, Odense C
Læs programmet

Helsingør investerer 13 milliarder i byudvikling
26. januar 2017, Helsingør
Læs programmet

Skanderborg investerer 16 milliarder i byudvikling
2. februar 2017, Skanderborg
Læs programmet

Andre seminarer

Grønne tage
7. februar 2017, Hellerup
Læs programmet

Rådgivers honorering og erstatningsansvar UDSOLGT
8. februar 2017, Hellerup
Læs programmet

Certificering - nye krav i Byggeloven - UDSOLGT
28. februar 2017, København SV
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER