Norsk virksomhed køber 140.000 kvm grund i Esbjerg. I foråret 2021 forventer virksomheden at igangsætte byggeriet af en ny fabrik, som omdanner affaldsplast til eksempelvis nafta.

Quantafuel vil etablere sig i Esbjerg og bygge deres første ”full-scale-virksomhed” med godt 60-70 arbejdspladser. Quantafuel kan løse et af verdens store affaldsproblemer, fordi de har udviklet en teknologi, som omdanner affaldsplast til olieprodukter som bruges i produktionen af ny plastik. Inden sommeren 2021 forventes byggeriet på den 140.000 kvm stor grund på Veldbæk Industrivej at blive sat i gang.

Infrastrukturen omkring Esbjerg har spillet en afgørende rolle i beslutningsprocessen, da den rette placering til den kommende fabrik skulle vælges. Udover Esbjerg Havn var jernbanen og den direkte motorvejsadgang også vigtige parametre.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 14. april 2021.

- Efter en bred screening af næsten 100 mulige grunde i Danmark faldt valget på Esbjerg og grunden i Veldbæk. Grunden er stor nok til at give os fleksibilitet ved udformingen af vores nye anlæg, og Esbjerg ligger strategisk plasseret i forhold til international logistik. Det har også vært vigtigt, at Esbjerg Kommune har stillet op med de riktige ressourcer for at få til en hurtig sagsbehandling. Når fabrikken står færdig vil dette blive et udstillingsvindue af vores førende teknologi inden for kemisk genbrug af plast til resten af verden, og sansynligvis også tiltrække andre relaterede virksomheder., siger Quantafuel's projektleder for udbygning, Erik Rynning.

Arbejdet med miljøkonsekvensrapport, miljøgodkendelse og byggetilladelse er netop gået i gang. Da det er kendte processer, forventes de at forløbe gnidningsløst, så byggeriet af den nye fabrik kan gå i gang inden sommer næste år. Når byggeriet står færdigt, skaber Quantafuel mellem 60-70 nye arbejdspladser i Esbjerg.

Det kommende anlæg i Esbjerg vil kunne bearbejde 80.000 tons affaldsplast om året. Anlægget udgør en samlet investering på over 750 millioner kr. og vil betyde omkring 60-70 nye arbejdspladser.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS