20.000 nye arbejdspladser og et forskningsmiljø i verdensklasse. Sådan lyder vækstplanen for Danmarks nye life- science cluster, Kildedal, der har til huse på nabomatriklen til det netop udbudte erhvervsdomicil, Lyfaparken, i Måløv.

Med høje ambitioner for erhvervsparken er jagten sat ind efter potentielle investorer, der skal være med til at fremtidssikre, at Danmark fortsat kan levere forskning, lægemidler og medicinsk udstyr i verdensklasse. Nordicals i København har netop sat investeringsejendommen Lyfaparken i udbud.

En tilstrømning fra prominente life-science virksomheder, heriblandt Novo Nordisk, Origio og Oticon, har sat skub i udviklingen i nabolaget omkring Lyfaparken. Ballerup Kommune har for nylig igangsat promoveringen af Kildedal, Danmarks nye life-science cluster, der skal huse virksomheder i medicinal- og teknologiindustrien. Med åbningen af Kildedal, der har visioner om at skabe mere end 20.000 nye jobtilbud, arbejder Ballerup Kommune intensivt på at blive fremtidens foretrukne kommune inden for life-science arbejdspladser. Ballerup Kommune er i dag destination for knap 6.000 arbejdspladser i medicinalindustrien, hvilket på landsplan kun er overgået af Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune.

- Et vigtigt strategisk element i den her investering er, at en del af matriklen, som Lyfaparken ligger på, indgår i planerne for etableringen af det nye life-science cluster. Deri ligger et potentiale i at opføre flere lejebærende arealer på grunden, der tilhører Lyfaparken. En investeringsmæssig fordel, som spiller en stor rolle i forhold til ejendommens udviklingsmuligheder, siger Anders Bengtsson, Partner i Nordicals i København og ansvarlig for den pågældende sag.

Et trafikalt knudepunkt
Området omkring Lyfaparken er yderst populært, og forklaringen skyldes blandt andet den unikke trafikale beliggenhed, der binder land og by sammen. Lyfaparken ligger tilbagetrukket, i smukke grønne omgivelser, kun en kort køretur fra storbyen. Ifølge Nordicals udgør Lyfaparken en meget spændende investeringsmulighed, ikke mindst på grund af de omtalte planer for det nye life-science cluster, men placeringen, der trafikalt ligger helt sublimt, løfter tilmed domicilets attraktivitet.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

- Først og fremmest kan fremhæves ejendommens stationsnære beliggenhed med blot 150 meter til Kildedal Station. Dernæst kommer de kun 25 kilometer til Indre By og 35 kilometer til Københavns Lufthavn. For ikke at nævne den optimale beliggenhed i forhold til Frederikssundsvejen og Frederikssundsmotorvejen, der går helt til døren, forklarer Anders Bengtsson.

Med Lyfaparkens nærhed til kollektiv trafik og det overordnede vejnet er tilgængeligheden, for både kunde og medarbejdere, yderst optimal. I talstørrelse betyder det, at mindst 40 procent af arbejdsstyrken i Region Hovedstaden har adgang til Lyfaparken på ca. 30 minutter, hvilket vidner om, at Lyfaparken med sin placering kan servicere et meget stort opland.

- Vores forventninger er, at Lyfaparken vil få stor interesse fra både danske og udenlandske investorer. Foruden ejendommens gode beliggenhed og lette tilgængelighed er der tale om et yderst attraktivt multibrugerdomicil på mere end 18.000 kvm, som fremstår i et pænt og moderne udtryk, understreger Anders Bengtsson.

Lyfaparken ligger i et etableret erhvervsområde, der er i færd med at tiltrække et bredt spektrum af forskellige life-science virksomheder. Hensigten er, at der både skal være plads til store domiciler og mindre virksomheder. Ifølge Nordicals er Lyfaparken en meget interessant investering, og som Anders Bengtsson bekræfter, er der tillige et stort udviklingspotentiale i skabe et miljø for life-science industrien i erhvervsområdet omkring Lyfaparken.

- De danske life-science virksomheder er førende på det globale marked og er med årerne blevet en vækstmotor i dansk økonomi. For at opretholde vores danske styrkeposition kræver det, at der bliver skabt rammer til at styrke industrien i fremtiden. Og det er blandt andet betinget af, at investorerne kan se et potentiale i at udvikle af et life-science kvarter i Måløv, hvilket vi allerede nu kan bekræfte, at der er, afslutter Anders Bengtsson.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter