Nordicals Odense har netop forestået salget af 1.000 kvm projektgrund for Odense Letbane. Grunden ligger på Vestre Stationsvej 9 i Odense C tæt på Odense Banegård og den kommende letbane.

I april 2021 kunne Nordicals Odense meddele, at en ejendom på Krudthusgade var solgt til ejendoms- og investeringsvirksomheden Probus, der har store planer om et boligprojekt i tro stil mod de eksisterende bygninger i området. Herudover blev Svendborgvej 85 solgt i slutningen af december 2020 med henblik på boligbyggeri. Vestre Stationsvej 9 bliver hermed den sidste ejendom i porteføljen, som Nordicals Odense sælger for Odense Letbane.

Spørger man Nordicals ser det ikke ud til, at investorer og ejendomsudviklere er mættet lige foreløbig i forhold til boligbyggeri. Der bliver bygget som aldrig før i Odense Kommune, og Nordicals Odense har også forestået handler til netop dette formål.

- Nordicals har haft projektgrunden til salg for Odense Letbane, men det har taget lidt tid at finde den rette køber, idet grundstykket ikke var lokalplanlagt, hvilket er et krav, såfremt der skal ske større øget bebyggelse og anden anvendelse end kommuneplan-rammen tilsiger. Det er dog meget glædeligt, at vi er kommet i mål med salget af de tre sager for Odense Letbane på Krudthusgade i Odense C, Svendborgvej 85 i Odense S og nu Vestre Stationsvej 9 i Odense C, udtaler Niels Jørgensen fra Nordicals Odense.

Middelfart: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. maj 2022.

Ifølge Niels Jørgensen har det været en god salgsproces og et godt samarbejde med Odense Letbane.

- Der har været pæn interesse for grundstykket af forskellige mulige købere, men den rette køber viste sig at være Sixt biludlejning. De var fra start meget interesseret i jordstykket og den centrale placering heraf, og der var derfor ikke langt fra tanke til handling. Grunden og planforholdene egner sin fortrinligt til Sixt's påtænkte bebyggelse og anvendelse.

Sixt tilbyder biludlejning samt andre transporttjenester og har mere end 5.300 udlejningssteder i mere end 110 lande. Nu er de også at finde i Odense.

- Vi har haft Odense som mål for etablering af en afdeling de sidste par år, og da Nordicals Odense præsenterede grunden på Vestre Stationsvej 9, blev det hurtig besluttet at placeringen og størrelsen af grunden ville passe perfekt ind i vores planer, siger bestyrelsesformand i Sixt, Henrik Isaksen.

Hvis alt går efter planen, vil byggeriet påbegyndes i løbet af tidlig sommer 2022. Sixt forventes at være klar til at leje de første biler ud i løbet af sommeren.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens