Alle parter i byggebranchen kan fremover få sparring og konsulentbistand inden for digitalisering og ny teknologi, når en af branchens mest erfarne kompetencer lancerer et nyt tilbud til byggeindustrien. 

Fra den 1. december 2018 er Niels Wingesø Falk blevet en del af teknologivirksomheden HD Lab, hvor han skal videreudvikle og bygge ovenpå forretningen i rollen som Head of Consulting & Innovation.

- Teknologi og i særdeleshed informationsteknologi skaber helt nye forretningsmuligheder for alle partner i byggebranchen. Men der er alt for mange, der risikerer at brænde nallerne ved at købe forkert eller utilstrækkelig teknologi - eller på implementering, der slår fejl. Jeg oplever, der er mange, der har brug for en uafhængig rådgiver med teknologisk indsigt og digital forståelse, der kan hjælpe dem. Derfor vil vi i HD Lab tilbyde konsulentbistand og rådgivning, der hjælper virksomheder med at træffe kvalificerede beslutninger, der understøtter en forretningsdrevet teknologisk udvikling, siger Niels Wingesø Falk.

- Vi har detaljeret kendskab til teknologierne og følger udviklingen tæt. Med mange års erfaring fra teknologiprojekter i byggebranchen har vi på egen krop oplevet både det potentiale, der kan frigives, og de risici, der følger med, når ny teknologi indføres på projekter og i virksomheder, uddyber han.

Vi kan hæve værdien og sænke risikoen 
Niels Wingesø Falk kommer til HD Lab med 25 års erfaring inden for bygge- og anlægsbranchen og har studeret på DTU i Danmark, University of Waterloo i Canada og IMD i Schweiz.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Han har blandt andet arbejdet med risikostyring af store byggeprojekter som fx Københavns Metro, boligbyggerier og renovering i Skanska og han har senest har han været tilknyttet MT Højgaard som divisionsdirektør, hvor han har været med til at accelerere brugen af især Virtual Design and Construction (VDC) og Building Information Modeling (BIM) som et led i at hæve produktiviteten og minimere risici i byggeriet.

Hos HD Lab skal Niels Wingesø Falk bl.a. rådgive om teknologiplaner, dataanalyser, robotteknologi, risikoanalyser og kunstig intelligens.

- Det handler om at give et nyt og unikt tilbud til mange af virksomhederne i branchen om rådgivning og sparring om deres teknologiske udvikling og implementering – så det passer til deres situation og forretningsmæssige behov. Vi stiller vores indsigt, erfaringer og ydelser til rådighed over for alle parter i værdikæden, uanset om de har store teknologiske ambitioner, eller blot ønsker at tage et mindre skridt, siger Niels Wingesø Falk.

- Mange virksomheder i byggebranchen har svært at komme i gang og få frigivet det potentiale, der er i teknologierne. Det vigtige for os er, at virksomhederne får succes med teknologi. Så vi står lige så gerne ude på byggepladsen en regnfuld morgen og løser en konkret opgave med laser-scans, droner eller digitale modeller, som vi rådgiver om indkøb, større forandringer og løbende optimering. Det vigtigste er, at vi kan rykke virksomhederne fra A til B og skabe overskud, nye muligheder og forretningsmæssige fordele med teknologi, slutter han.

Niels Wingesø Falk er tiltrådt i sin nye rolle som CEO og Head of Consulting & Innovation i HD Lab, der er en del af J. Jensen Koncernen, den 1. december.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse