En række ejendomme på Nørrebrogade 2-16 og Knudrisgade 5-7 i Aarhus skal rives ned for at gøre plads til såvel 80 almene boliger såvel som et privat boligbyggeri samt butikker i stueetagerne.

Ifølge Århus Stiftstidende skal de 7.500 kvm ejendomme på Nørrebrogade 2-16 og Knudrisgade 5-7 rives ned for at gøre plads til et nybyggeri i 6 etager mod Nørrebrogade, 4-5 etager mod Knudrisgade og 3-4 etager i gårdrummet. I alt skal der efter planen opføres 11.600 kvm boliger.

Der skal opføres 80 almene boliger til familier og til handicappede samt et privat boligbyggeri. Virksomheden C-Bolig, der er en del af KLH Gruppen, ejer ejendommene op ad Nørrebrogade. Selskabet har dog endnu ikke planerne for et nybyggeri på plads.

NB! Alment boligbyggeri i Aarhus 2016-2026. Konferencen afholdes d. 29. september 2016.

- Vi skal være 100 procent sikre på, hvad rammerne er, før vi beslutter os for, hvad vi helt konkret gør, men selvfølgelig har vi da planer, siger Leo Bruun, der repræsenterer firmaet, til Århus Stiftstidende.

Efter planen skal der være 4.400 kvm butikker og andet erhverv i stueetagerne mod såvel Nørrebrogade som Knudrisgade, og parkering i en parkeringskælder under gårdrummet. Bebyggelsens facader mod Nørrebrogade og Knudrisgade skal udformes med forskellige facadeudformninger. Byrådet i Aarhus skal tage endeligt stilling til lokalplanforslaget i dag, den 27. april 2016.

C-Bolig med hovedsæde i Hedensted beskæftiger sig med nye boligbyggerier og udlejning af lejligheder. Sekskabet har over 180 lejemål i Aarhus, Hedensted og Vejle. C-Bolig er en del af KLH Gruppen, som råder over 1.000 lejeboliger hovedsageligt i byerne Randers, Aarhus, Horsens, Hedensted, Vejle og Kolding.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS