I alt skal der bruges 4 milliarder, og nu starter 1. fase med nedrivningen af 5 Brøndby Strand-højhuse, som er fyldt med PCB - opgaven er netop blevet udbudt. Nedrivningen forventes at tage 5 år.  Sideløbende går renoveringen i 2022 i gang af de 7 andre højhuse, og i 2025 går udviklingen af lavhusene i gang. Hele Brøndby Strand-området skal stå færdigt som en ny bydel i 2028.  

Udbuddet omfatter nedrivning af 5 højhuse i Brøndby Strand Parkerne og den vindende tilbudsgiver skal indgå 4 separate totalentreprisekontrakter. Delaftale 1 omhandler nedrivning af højhusene beliggende Albjergparken 2 og Albjergparken 6.

Nedrivningen sker som led i realiseringen af helhedsplanen "HP4", som er igangsat af de 4 boligselskaber, der er beliggende på den nordlige side af Strandesplanaden i Brøndby Strand.

Udover helhedsplanen er der igangsat afdelingsspecifikke helhedsplaner for hver enkelt afdeling.

Bebyggelsen omfatter 3 forskellige bygningstyper: rækkehuse i 2 etager, lavhusblokke i 4 etager og 12 højhuse i 16 etager.

De 5 første højhuse (set fra østlig retning) indeholder PCB. Derudover indeholder højhusene bly i malinger og asbest i de lette facadepartier og evt. andre miljøfarlige stoffer, der endnu ikke er undersøgt for. Udbuddet omhandler nedrivning af disse 5 højhuse.

Opgaven finansieres i henhold til Landsbyggefondens renoveringsstøtteregler.

PCB i højhusene

I 2010-2012 blev miljøgiften PCB registreret i 5 af Brøndby Strand Parkernes 12 højhuse.  Landsbyggefonden er gået ind med støtte til renoveringen af højhusene, ud fra en fælles helhedsplan for Brøndby Strand Parkerne.

I 2014 blev Team Domus valgt som vinder af en designkonkurrence for området. 

Team DOMUS består af DOMUS arkitekter, tegnestuen BCVA, Kragh & Berglund Landskabsarkitektur, Urban Design og MOE rådgivende ingeniører. 

Den forventede start på helhedsplanen var 2017 men er forsinket og er nu igangsat her i 2020-21.

Baggrund

De 4 boligselskaber som udgør Brøndby Strand Parkerne er:

* Brøndby Almennyttige Boligselskab,

* Postfunktionærernes Andels-Boligforening,

* Tranemosegård

* Brøndby Boligselskab.

Den samlede helhedsplan omfatter 300.000 kvm boliger fordelt på 12 højhuse, 66 4-etagers blokke, 8 rækkehusblokke og 4 centerbygninger. Dertil kommer 350.000 kvm udearealer. I alt bor der 8.000 mennesker i området.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked