Inden udgangen af 2021 har Sweco planer om at rekruttere op mod 10 ekstra bæredygtighedsspecialister, ledere, konsulenter og auditorer til et hold, der allerede i dag er Danmarks største på området.

Livscyklusvurderinger (LCA) og CO2-grænseværdier for nybyggeri over 1.000 kvm bliver en del af bygningsreglementet fra 2023. Grænseværdierne skærpes løbende frem mod 2030, men allerede nu breder interessen for LCA sig som en steppeild blandt landets bygherrer. Og med en eksponentiel udvikling i efterspørgslen efter certificeret byggeri giver det bæredygtighedsteamet i Sweco travlhed med grønne projekter som aldrig før.

BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 9. marts 2022.

- Vi oplever en markant forstærket vilje blandt nærmest samtlige af vores developere og bygherrer til at bygge mere bæredygtigt. Bæredygtighed er blevet en parameter i byggeriet, som ingen viger udenom. Både når det gælder nybyg og renovering. Når vi kobler det med CO2-krav til byggerierne fra politisk side, er der ingen tvivl om, at bæredygtighedskompetencer bliver ekstra efterspurgte i de kommende år. Derfor leder vi nu også efter yderligere bæredygtighedsspecialister og -ledere, der ønsker at blive en del af Danmarks største bæredygtighedsteam, siger Christine Collin, der er teamleder for Bæredygtighed, Energi og Indeklima i Sweco Byggeri.

Det samlede, integrerede bæredygtighedsteam i Sweco tæller 55 ingeniører og arkitekter med speciale i bæredygtighed fordelt på Swecos kontorer over hele landet. Teamet har aktuelt 86 certificeringer i gang eller under opstart, og Sweco er i dag den rådgiver i landet med flest DGNB-certificeringer bag sig. Sweco har blandt andet certificeret det knap 30.000 kvm store boligbyggeri Greensquare Garden på Amager til DGNB Guld.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

- Certificeret byggeri breder sig i alle sektorer og geografisk i hele landet, og vi har både de mindste projekter på 1.000 kvm og de største på over 100.000 kvm. Vi certificerer især boliger, kontorer og skoler, og for Civica på Fyn skal vi certificere almene boliger, blandt andet ejendomme i Vollsmose, forklarer Allan Hesselholt, seniorspecialist i bæredygtigt byggeri og teamleder for Bæredygtighedsteamet i Sweco Byggeri i Jylland.

Udover certificeringer og LCA arbejder Swecos bæredygtighedsteam også med totaløkonomi, cirkulært byggeri, FN’s verdensmål, socialt bæredygtigt byggeri og svanemærket. Dertil kommer EU’s taksonomi, som fra juli 2022 stiller krav til større virksomheder og finansielle markedsaktører om at redegøre for, om deres investeringer er bæredygtige eller ej.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS