NCC er nu for alvor i gang med lukningsentreprisen til 475 millioner kr. på Nyt Hospital Nordsjælland, som blandt andet omfatter facadearbejde, hvor en væsentlig del af facadebeklædningen skal bygges i træmateriale.

Lukningsentreprisen omfatter facaderne, udvendig beklædning, balkoner til sengestuerne og tagdækning. Entreprisen er delt op i flere forskellige facadetyper, membranarbejder i gårdhaverne og tagdækning i form af ståltage og tagmembraner.

- Vi er glade for, at facadearbejdet nu er startet op, og at det forløber efter planen. Det er superspændende at se, hvordan bygningen nu for alvor begynder at tage form, siger Niels Lopez Krogh Nielsen, projektdirektør i NCC.

Det 122.000 kvm store sygehusbyggeri i Hillerød er designet af det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron og danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

For at sikre, at der anvendes holdbare materialer, har Vilhelm Lauritzen Architects bedt Teknologisk Institut om at assistere ved udvælgelsen af egnede trætyper.

Milliardbyggeri i Helsingør, Nivå og Whiskybæltet. Konferencen afholdes den 10. november 2022.

Træ anvendes i projektet for at give personale, patienter og besøgene en hjemlig oplevelse og for at fundere bygningen i den danske designtradition.

Facadearbejdet udføres af henholdsvis Staticus og KG Constructions Group, som skal udføre i alt 53.800 kvm facadearbejde fordelt på facader i gårdhaver, hovedfacader og ståltag.

Baseret på design-, og vedligeholdelseskrav samt ud fra mekaniske egenskaber, bæredygtighed og omkostningskriterier er følgende trætyper udvalgt til anvendelse i facadelameller og klinkebeklædning på Nyt Hospital Nordsjælland.

Arbejdet med facaderne begyndte den 1. marts 2022 og forventes afsluttet omkring september 2023. Nyt Hospital Nordsjælland forventes at stå færdigt i starten af 2025 med modtagelse af de første patienter i slutningen af 2025.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning