Københavns Nordhavn får en ny ø, hvor der skal bygges boliger og parkeringskælder i 4 etager under vandoverfladen på et samlet areal af 63.000 kvm. Bag projektet til 1,1 milliarder kr. står PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen.

Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nor-havn mellem Sundmolen og Fortkaj, der begge er under udvikling. Øen vil bestå af 233 boliger, der bliver opført i et seks-etagers byggeri. Under byggeriet vil der være en parkeringskælder i fire etager under vandoverfladen med plads til 1.100 biler. Den nye ø bliver forbundet af 3 broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn.

Bag det projektet med står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50 procent), PensionDanmark (40 procent) og Nordkranen (10 procent).

Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe samt tegnestuen Sted, der står for landskabsarkitekturen.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

- Vi er glade for at kunne igangsætte de attraktive boliger på en ny ø i Kronløbsbassinet med en helt fantastisk beliggenhed tæt på vand, by og metro. Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden på niveauet Guld. I kraft af beliggenhed, tilgængelighed, kvalitet og bæredygtighedscertificering forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, så vi sikrer vores medlemmer et godt afkast, siger PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv – butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder fra 50 kvm til 200 kvm og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvm, erhverv 500 kvm, boligkælder 5.000 kvm og parkeringskælder 33.000 kvm.

Over for Kronløbsøen på Fortkaj vil Jönsson Entreprise i andet halvår 2019 gå i gang med at opføre 7.900 kvm boligbebyggelse med 81 ejerlejligheder for PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen. Via ejendommen etableres adgangsramper til det underjordiske parkeringsanlæg.

Fakta
Areal: Ø på 9.200 kvm, 24.500 kvm boliger og 500 kvm erhverv
Boliger: 233 ejerlejligheder
Parkeringskælder: 1.100 biler i 33.000 kvm parkeringskælder i 4 niveauer
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE
Landskabsarkitekt: Tegnestuen Sted
Totalentreprenør: NCC


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS