NCC Construction har indgået kontrakt om at bygge 2 højhuse i op til 14 etager og med i alt 123 ejerlejligheder i størrelsen 76 til 126 kvm. Det drejer sig om en totalentreprise på 11.850 kvm boligbyggeri fordelt på 2 etaper.

Højhusbyggerierne bliver markante huse med kubeformede altaner. Til trods for at byggeriet skal foregå på et lille område og ud til den fredede Fælled, så bliver det rejst i en proces og med præfabrikerede badekabiner og skakte. Det stiller store krav til den indledende planlægning samt tekniske og logistiske færdigheder. Her har projektets fulde digitalisering vist sig at have stor værdi.

- Digitalisering er en del af NCC’s DNA. Det er en naturlig og integreret del af alle vores projekter i vores danske og nordiske portefølje. Vi har mange års erfaring med at opbygge og koordinere digitale modeller og i at benytte VDC som en struktureret samarbejdsform med alle projektets involverede i komplicerede bygge- og anlægsprojekter. Den erfaring har vi gjort brug af i dette projekt, siger Morten Alsdorf, områdechef for VDC i NCC Construction.

NB! Den nye lejelov - ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. december 2015.

På Fælledudsigten har NCC derfor benyttet NCC Projektstudio, som er en samarbejdsplatform, hvor man integrerer værktøjer fra LEAN med IKT/BIM-processer til at restrukturere, den måde man ”traditionelt” arbejder sammen på. Her inddrages relevante ressourcer, kompetencer og værktøjer for at bidrage med de rigtige informationer og løsninger på rette sted i rette tid.

- Med NCC Projectstudio har vi på Fælledudsigten fået et større engagement, bedre kommunikation og bedre samarbejde mellem fagene, hvilket har resulteret i et bedre koordineret projektmateriale med færre fejl og bedre bygbarhed, siger Morten Alsdorf.

Eksempelvis har det tætte samarbejde været en fordel, når de præfabrikerede badekabiner og skakte skal indsættes, for geometri og proces er koordineret virtuelt i projektgruppen, inden byggeriet påbegyndes.

NCC påbegynder byggearbejdet i december 2015. Højhusene bliver en del af byggeriet i Nordre Fælledkvarteret, hvor der også bygges rækkehuse og almene boliger. De nye boliger er tegnet af Zeso Architects.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS