Albertslund Kommune vil med masterplanen for Hersted Industripark og ny bydel omkring Coops domicil næsten fordoble sit indbyggertal og i øvrigt brede sig ind i nabokommune.

Albertslund Kommune besluttede i november 2019 at sende en masterplan for omdannelse af Hersted Industripark (HIP) i høring.

Over 25 år skal det 1,6 millioner kvm store område efter planen omdannes til en ny bydel med 12.000 boliger, 184.600 kvm erhverv, 29.000 kvm detail og 6.000 kvm dagligvarebutikker fordelt på byggeri i 3-12 etager. Albertslund Kommunes indbyggertal på 28.000 vil dermed næsten blive fordoblet.

Derudover er der blandt andet planer om en helt ny bydel omkring Coops domicil, der strækker sig over et areal på 264.000 kvm.

I nabokommunen Glostrup har man fulgt med i projekterne, og på et møde i kommunalbestyrelsen skulle man tage stilling til 2 skærpede høringssvar rettet mod henholdsvis Albertslunds Planstrategi 2019 og Masterplan for Hersted Industripark. De 2 høringssvar er formuleret af Vækst- og Byudviklingsudvalget.

- I udvalget har vi været enige om, at de i Albertslund kan bygge lige så meget de vil inde i maven på sig selv, men lige præcis Coop og Hersted Industripark ligger så tæt på Glostrup, at der mener vi, at vi bør inddrages i et forpligtende samarbejde, sagde formand Vækst- og Byudviklingsudvalget, Piet Papageorge (V), på kommunalbestyrelsesmødet.

Albertslund - Store projekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes d. 12. november 2020.

Center for Miljø og Tekniks i Glostrup Kommune vurderer, at masterplanen ikke er bæredygtig nok i forhold til at sikre tilstrækkelige infrastrukturer til en ny by med 25.000 indbyggere og en stor indpendlende arbejdsstyrke. Derfor bør der lægges en strategi for infrastrukturudbygning, lyder det fra administrationen.

Desuden omfatter masterplanen et område omkring den kommende letbanestation i Glostrup Kommune, idet Albertslund Kommune ønsker at den kommende stationsforplads til Glostrup Nord st. kommer til at ligge i Albertslund Kommune. Det vil være nødvendigt at foretage en revision af kommunegrænsen for at dette kan lade sig gøre, og her skal Albertslund Kommune ikke forvente en store opbakning fra Glostrup Kommunes viceborgmester Flemming Ørhem (DF).

- Det er fortsat Dansk Folkepartis opfattelse, at der ikke skal ændres på kommunegrænsen mellem Glostrup og Albertslund. Det areal på 2.500 kvm, som Albertslund Kommune ønsker sig, antages at være ejet af Danlog, som driver sin virksomhed lige på den anden side af kommunegrænsen, og som i øvrigt hidtil har holdt får på området, sagde Flemming Ørhem.

- Hvis ikke der sker en justering af kommunegrænsen, vil Glostrup Kommune kunne fastlægge dette areal til offentlige formål i form af en stationsforplads, og arealet vil kunne erhverves af Albertslund Kommune og efterfølgende kunne drives som et kommunalt ejet areal beliggende i en fremmed kommune. Det bliver så en simpel ejendomshandel mellem Albertslund Kommune og grundejer, sagde han videre.

Der pågår ifølge et notat fra Glostrup Kommune lige nu drøftelser om vilkårene for en sådan ændring af Glostrup Kommunes areal. De skal behandles politisk i en separat proces i nærmeste fremtid.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter