De 2 moderfonde, Knud Højgaards Fond og Einar og Meta Thorsens Fond, der har besluttet at sondere muligheden for at fusionere de 2 holdingselskaber Højgaard Holdingog Monberg & Thorsen.

Knud Højgaards Fond og Ejnar og Meta Thorsens Fond har besluttet at genoptage forhandlinger om en fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen med Højgaard Holding som det fortsættende selskab. Det er målsætningen, at en fusion vil kunne behandles på selskabernes ordinære generalforsamlinger i 2019.

- Fusionen vil medføre en enkel, effektiv og transparent koncernstruktur, ligesom fusionen vil skabe afklaring omkring MT Højgaards ejerforhold. Beslutningen er udtryk for fondenes langsigtede engagement i MT Højgaard, og med den forventede likviditetstilførsel får vi ro til at gennemføre det nødvendige fokus på at eliminere tabsgivende projekter og skabe varige forbedringer af drift og indtjening i MTH Group, siger Søren Bjerre-Nielsen, formand for bestyrelsen i MT Højgaard.

NB! Logistik- og industriejendomme. Konferencen afholdes d. 30. januar 2019.

De 2 fonde forsøgte i 2016 forgæves at nå til enighed om en fusion, men det er nu opfattelsen, at der mellem fondene kan opnåes enighed. En række detaljerede forhold skal endnu afdækkes og løsninger på visse tekniske og øvrige forhold findes, før det kan konstateres, om der er grundlag for at gennemføre en fusion. En eventuel gennemførelse vil også kræve en række myndighedsgodkendelser.

Fondene ser sig som langsigtede aktionærer i et sådant fusioneret selskab og forventer i samarbejde med selskabets ledelse at medvirke til at understøtte dets konkurrencekraft. Knud Højgaards Fond vil endvidere – uafhængigt af den planlagte fusion – tilbyde at tilføre op til 250 millioner kr. i likviditet til MT Højgaard. En sådan likviditetstilførsel vil formentlig kræve fondsmyndighedens godkendelse.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS