Borgerrepræsentation i København har endeligt vedtaget en lokalplan, som omfatter den 15.700 kvm store Beauvaisgrunden på Ydre Østerbro. Lokalplanen giver mulighed for byggeri af 6.700 kvm boliger og 20.000 kvm erhverv i op til 66 meters højde.

Den tidligere lokalplan for Beauvaisgrunden fastlagde et konkret byggeprojekt med 5 smalle og høje tårnbygninger til boliger og serviceerhverv, inklusive 1.800 kvm butiksareal, og en bebyggelsesprocent på 150. Københavns Kommune har dog ikke kunnet sælge grunden på det grundlag.

Derfor har kommunen alliereret sig med Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har udarbejdet et idéoplæg for fremtidig bebyggelse mellem jernbanen, Lyngbyvej og Rovsinggade. Lundgaard & Tranberg har skitseret en løsning, hvor alle bygninger placeres inde i landskabet tilbagetrukket fra de omgivende veje.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2015.

- Den nye bebyggelse skal bryde med den omgivende bebyggelses retningsbestemte formsprog og have en skulpturel arkitektur, og således udgøre en markør for overgangen fra den tætte til den åbne bystruktur, lyder beskrivelsen i lokalplanen.

- Arkitektonisk ønskes en bebyggelse, der fremstår i et nutidigt formsprog af høj kvalitet. Bebyggelsen udformes med en varieret højdeprofil og bygningsdybde således, at eventuel vindturbulens brydes, hvilket er en forudsætning for attraktive udearealer, lyder det videre.

Lokalplanen fastlægger, at der kan bygges højest mod Lyngbyvej, hvor der placeres en sammenhængende erhvervsbebyggelse i et stort volumen, der visuelt skal brydes op ved at slynge sig i grundplanet og terrasseres i højden, samt dele sig i 2 toppe, hvor bygningerne kommer op i forskellige højder på 33 til 60 meter. Der udlægges 20.000 kvm til serviceerhverv, hvoraf 5.000 kan afsættes til butikker med pladskrævende varer.

På den sydvestlige del af grunden gives der mulighed for 3 boligbebyggelseri forskellige højder på mellem 15 og 30 meter, heraf mod Rovsingsgade mellem 15 og 24 meter.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder