Over de kommende år samler Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 milliarder kroner hos ét strategisk partnerhold. Målet er mere og bedre hospitalsbyggeri – og nu peges der på MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll.

Flere nye hospitaler er på vej i Region Hovedstaden, og der investeres over 7 milliarder kr. i at renovere og energioptimere regionens bygninger frem mod 2029. Nu samler regionen for første gang bygge- og renoveringsopgaver for over 2 milliarder kr. i et 4-årigt strategisk partnerskab.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan pege på et kompetent hold, der ligesom os i regionen ønsker at tænke byggesamarbejde på en ny måde. Vi er optaget af at få mere sundhed for pengene, og det gælder også, når vi snakker byggeri og renovering. Sammen med den strategiske partner søger vi derfor at dyrke det langvarige samarbejde, så vi i stedet for konflikter og lange udbudsprocesser kan bruge mere krudt på det, det handler om – nemlig at få mest mulig kvalitet i hospitalsbyggerierne til gavn for borgerne, udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det hold, som regionen har til hensigt at indgå strategiske partnerskab med, består af MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll Danmark.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

Efter udbudsreglerne går der nu 14 dage, før rammeaftalen kan underskrives. Herefter går arbejdet i partnerskabet for alvor i gang, hvor man blandt andet sammen skal til at kigge på nogle af de mere praktiske rammer for samarbejdet i hverdagen, og så skal de første projekter i partnerskabet startes op.

Region Hovedstaden forventer, at omsætningen i det strategiske partnerskab vil ligge i niveauet 1,8-2,2 milliarder kr. over 4 år med en årlig opgaveportefølje på 450-550 millioner kr.

Rammeaftalen vil omfatte traditionelle renoveringsopgaver og energieffektiviseringsopgaver, om- og tilbygningsopgaver, herunder klimaskærme, brandtekniske anlæg, ventilation og køling, el, vvs og lignende. Rammeaftalen omfatter tillige planlægning, projektering samt rådgivning i øvrigt. Størstedelen af renoveringsopgaverne forventes udført på regionens hospitaler.

Udbuddet ændrer ikke MT Højgaard Holdings forventninger til 2021, men vil yde et væsentligt bidrag til koncernens langsigtede, bæredygtige udvikling i de kommende år.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder