Metroselskabet har tildelt MT Højgaard opgaven med at færdiggøre stationerne til den kommende metrostrækning, Cityringen. Kontraktsummen er på 570 millioner kr.

De 17 stationer på Københavns kommende metrostrækning kommer til at fremstå i 5 forskellige facadematerialer og får blandt andet specialfremstillede lofter. Apteringsarbejdet bliver udført af MT Højgaard, der i dag, den 3. november 2014, vandt opgaven i konkurrence med 2 tyske bygge- og anlægsvirksomheder.

For MT Højgaard er det den 2. store opgave i forbindelse med udvidelsen af metroen, da virksomheden også stod for opførelsen af kontrol- og vedligeholdelsescentret, CMC, som blev afleveret i april 2014.

- På CMC havde vi et godt samarbejde med både Metroselskabet og italienske Ansaldo, og derfor fortsætter vi med samme team af medarbejdere i MT Højgaard til at lede denne opgave. Inden for aptering og facader har vi nogle meget kompetente medarbejdere, som leverer unikke løsninger til en række af landets største virksomheder og organisationer, som blandt andet Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet, og nu ser vi frem til, at disse evner vil komme alle københavnerne og byens gæster til gode, siger Peter Falkenham, divisionsdirektør i MT Højgaard.

NB!  Milliardinvesteringer i parkering 2014-2025. Konferencen afholdes d. 25. februar 2015.

Der var stor succes med at have lærlinge tilknyttet opførelsen af CMC, og Peter Falkenham forventer, at denne opgave også vil bidrage til at uddanne fremtidens arbejdskraft.

- Opgaven er relativt varieret og varer i cirka 3 år, hvilket giver gode forudsætninger for at tage lærlinge, både for os selv og for vores underentreprenører, siger Peter Falkenham.

Facaderne på de 17 stationer vil variere afhængig af de enkelte stationers funktion og bestå af terrakotta, kalksten, granit og tegl. Alle stationer får gulv af grå granit, mens design og interiør vil variere. Entreprisen omfatter foruden vægbeklædning, gulve, vægge og lofter også værn og rækværker, ovenlys og riste, døre og belysning og el.

Apteringen begynder i efteråret 2015 og forventes afsluttet i januar 2019. Opgaven, der har en værdi af 570 millioner kr., forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling. Kontrakten forventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS