Politikerne i Aalborg har sagt ja til et forslag til en lokalplan og tillæg til kommuneplanen, som skal gøre det muligt at etablere en serviceklynge bestående af fastfood-restauranterkombineret med tankstation og hotel på et 109.000 kvm stort areal ved motorvejsafkørsel 29 i Svenstrup.

Politikerne i By- og Landskabsudvalget i Aalborg nikkede den 23. juni 2016 ja til at sende et lokalplanforslag i høring, som skal fuldende det det 290.000 kvm store erhvervsområde, der strækker sig over hele kilen ud til motorvejen mellem Hobrovej og jernbanen i Svenstrup Syd 2 kilometer syd for Aalborg.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. marts 2017.

Lokalplanen skaber mulighed for at opføre en serviceklynge bestående af fastfoodrestauranter kombineret med tankstation og hotel, men by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen er ifølge Nordjyske ikke bekendt med, at der er konkrete hotelplaner.

- Men det er et fint sted, hvis behovet er der, siger han til avisen.

NB! Aalborg: Planloven - ændringer og muligheder. Seminaret afholdes d. 1. december 2016.

Udover hotel og fastfoodrestauranter kan der blive tale om bilforhandlere, transportvirksomheder, kontorer og andre servicevirksomheder, der ønsker en synlig placering og god infrastruktur.

I alt må der bygges 25.000 kvm butikker i området, og butikker med særligt pladskrævende varer må være op til 5.000 kvm store. Den maksimale bygningshøjde lyder på mellem 8,5 og 10 meter.

De 2 ejendomme, som aktuelt ligger i området, har begge status som landbrugsejendomme og har tidligere været anvendt til planteskole.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS